Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ακόμη και χωρίς να κάνετε δίαιτα, το βάρος σας μειώνεται κατά 2-3 κιλά κάθε καλοκαίρι. Αντιθέτως, τον χειμώνα, με τη θερμοκρασία να πέφτει, ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερη ενέργεια και φαίνεται να δυσκολεύεται να αποχωριστεί τα λιπαρά.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που καθιστά το αδυνάτισμα πιο εύκολο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ας δούμε, λοιπόν, γιατί το καλοκαίρι χάνετε βάρος με λιγότερη προσπάθεια.

Πίνετε περισσότερο νερό

Η παρατεταμένη έκθεση στη ζέστη και τον ήλιο προκαλεί ταχύτερη αφυδάτωση του οργανισμού και ως αποτέλεσμα τείνετε να πίνετε περισσότερο νερό. Η κατανάλωση νερού είναι μια βασική προϋπόθεση για υγιές βάρος, αφού πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Μένοντας ενυδατωμένοι, αποφεύγετε το τσιμπολόγημα και μένετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πιο νόστιμα

Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ φράουλα τον Δεκέμβρη, σίγουρα έχετε προσέξει πότε άνοστη είναι. Πέρα από τις φράουλες, των οποίων η εποχή είναι από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, τα πιο απολαυστικά φρούτα είναι διαθέσιμα το καλοκαίρι. Γιατί να προτιμήσετε ένα βαρύ, σοκολατένιο γλυκό όταν μπορείτε να φάτε γιαούρτι με ροδάκινα και φράουλες;

Είστε πιο δραστήριοι

Με τη μέρα να μεγαλώνει και τον καιρό να βελτιώνετε, σίγουρα δεν θέλετε να μείνετε μέσα στο σπίτι βλέποντας σειρές και τρώγοντας σοκολάτες. Δραστηριότητες, όπως οι βόλτες στο πάρκο, το ποδήλατο, το κολύμπι, γίνονται πιο ευχάριστες και συχνές, ενώ πλέον δεν αποφεύγετε το γυμναστήριο επειδή βρέχει ή κρυώνετε. Όλα αυτά συνεπάγονται μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Η ζέστη μειώνει την όρεξή σας για φαγητό

Το σώμα σας εκλύει θερμότητα για τις βασικές του λειτουργίες. Το καλοκαίρι λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ο οργανισμός σας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αυξημένη θερμοκρασία μειώνοντας την πρόσληψη τροφής -μια διαδικασία κατά την οποία παράγει περισσότερη θερμότητα- και με την αποβολή νερού, δηλαδή τον ιδρώτα. Παράλληλα, έχετε λιγότερη όρεξη για λιπαρές τροφές, οι οποίες σας εκτός από το να σας φορτώνουν με πολλές θερμίδες, προκαλούν και δυσφορία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα ρούχα είναι πιο αποκαλυπτικά

Τον χειμώνα, ακόμη και αν πάρετε μερικά κιλάκια, μπορείτε να τα κρύψετε κάτω από τα πουλόβερ και τα χοντρά μπουφάν. Η καλοκαιρινή ζέστη δεν σας αφήνει τέτοια περιθώρια, με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο έντονα την ανάγκη να αδυνατίσετε.