Ο κοροναϊός επιμένει και δεν κάνει διακρίσεις. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας, για τους εμβολιασμούς, αλλά και για όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και είναι νεαρής ηλικίας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος φιλοξενήθηκε από τη Μαρία Σαμολαδά στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα» στον Real Fm 107,1 και έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα του εμβολίου, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να ακούσουν «έστω και τώρα τη φωνή της λογικής και της υπεύθυνης επιστήμης».

Πρόσθεσε, επίσης, πως τις τελευταίες επτά ημέρες «έχουμε χάσει» 6 νέους ανθρώπους ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην Εντατική 13 νέοι της ίδιας ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί».

Πόσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Όπως, επίσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ περίπου το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ από τους εμβολιασμένους είναι μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατικές και μερικές δεκάδες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κοροναϊό.

«Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας παντού, αλλά και στον εμβολιασμό των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών και των παιδιών.