Καθώς η εγκυμοσύνη σας προχωρά και το μωρό μεγαλώνει στην κοιλίτσα σας, είναι λογικό να αρχίσετε να του μιλάτε, να του τραγουδάτε και ασυναίσθητα να χαϊδεύετε την κοιλίτσα σας. Πολλές μαμάδες όμως, τείνουν να αναρωτιούνται αν πράγματι το μωράκι της ακούει…

Τι ακούει το μωρό σας περισσότερο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πιο καθαρή φωνή που μπορεί να ακούσει το μωρό σας είναι δική σας. Οι περισσότεροι ήχοι που ακούει το μωρό σας μεταδίδονται μέσω του αέρα και στη συνέχεια μέσω της μήτρας σας. Αντίθετα, η φωνή σας αντηχεί στο σώμα σας και στα οστά σας, γεγονός που ενισχύει τον ήχο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καρδιακός ρυθμός ενός εμβρύου αυξάνεται αφού ακούσει την φωνή της μητέρας του, πράγμα που σημαίνει ότι το μωρό σας είναι πιο προσεκτικό όταν μιλάτε.

Ως αποτέλεσμα, είναι μια εξαιρετική ιδέα να μιλήσετε με το μωράκι στη κοιλίτσα σας. Μπορείτε επίσης να διαβάζετε βιβλία και να τραγουδάτε νανουρίσματα.

Στην πραγματικότητα, ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν ότι τα μωρά ακούνε τι λένε οι μαμάδες τους και αναγνωρίζουν αυτές τις λέξεις μετά τη γέννηση.

Ακούστε ό,τι ακούει κι αυτό

Για να φανταστείτε τι ακούει, βάλτε το χέρι σας στο στόμα σας και μιλήστε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαπιστώσετε πώς ακούγεται η ομιλία στο μωρό που βρίσκεται στην μήτρα σας.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι μπορείτε να διακρίνετε τόνους και αλλαγές, αλλά οι λέξεις δεν είναι απαραιτήτως σαφείς. Εάν τραγουδήσετε ένα τραγούδι με το στόμα σας κλειστό, είναι πιθανό να ακούσετε τη μελωδία αλλά όχι τους στίχους.

Όσο πιο δυνατός είναι ο ήχος, τόσο πιο πιθανό είναι να το ακούσει, όπως ένας σκύλος που γαβγίζει ή το τρένο που μόλις πέρασε.