Καθώς η καλοκαιρινή λάμψη ξεκινά σιγά-σιγά να ξεθωριάζει, αρχίζουν να φαίνονται κάποιες φθορές του ήλιου: θαμπή όψη, ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος, τραχιά υφή.  Επιπλέον, οι τοξίνες, η σκόνη, ο ιδρώτας σε συνδυασμό με το αντηλιακό έχουν συσσωρευτεί στους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι η ανάγλυφη υφή του δέρματος, μικρά σπιθουράκια ή διεσταλμένοι πόροι και μαύρα στίγματα.

Ετσι, η επιδερμίδα δεν «αναπνέει» επαρκώς και χάνει τη λάμψη της. Εκτός από την επίσκεψη στην αισθητικό για να καθαρίσει σε βάθος και αποτελεσματικά το δέρμα μας, να ποια βήματα μπορούμε να ακολουθήσουμε μόνες μας στο σπίτι για άμεσα ορατό αποτέλεσμα.

Τα SOS tips

-Μία με δυο φορές την εβδομάδα, κάνουμε απολέπιση με ένα φυσικό σκραμπ:

1. Βρέχουμε την επιδερμίδα και απλώνουμε ομοιόμορφα το προϊόν σε καθαρή επιδερμίδα.

2.Βρέχουμε τα δάχτυλά μας και τρίβουμε απαλά για 15-30 δευτερόλεπτα κάθε περιοχή του προσώπου ξεχωριστά: μέτωπο, μύτη, μάγουλα, πηγούνι.

3. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και ταμπονάρουμε απαλά με μία πετσέτα.

– Επίσης δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιούμε μία μάσκα με άργιλο για βαθύ καθαρισμό.

Σημείωση: Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα, μειώνουμε τον χρόνο απολέπισης ή χρησιμοποιούμε μόνο τη μάσκα.

Προαιρετικά: Χρησιμοποιούμε μία συσκευή καθαρισμού πρωϊ και βράδυ. O ειδικά μελετημένος σχεδιασμός της αφαιρεί σε βάθος το μακιγιάζ, τα υπολείμματα του αντηλιακού, τους ρύπους και το σμήγμα από τους πόρους.

Τι θα παρατηρήσουμε άμεσα

Η βελτίωση του τόνου και του ανάγλυφου της επιδερμίδας είναι άμεση, η οποία γίνεται αισθητά πιο λεία από την πρώτη κιόλας απολέπιση. Οι πόροι ξεμπλοκάρουν και γίνονται λιγότερο ορατοί, τα μαύρα στίγματα μειώνονται, η όψη γίνεται φωτεινή και αποκτάει ξανά λάμψη.

Επιπλέον, τα ενυδατικά συστατικά που θα εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας απορροφούνται σε βάθος και δρουν πιο αποτελεσματικά.