Η πλήξη είναι κάτι που συνήθως θεωρείται πρόβλημα ενός νηπίου, ενός παιδιού ή ενός εφήβου. Πολλοί δεν πιστεύουν ότι τα μωρά μπορούν να βαρεθούν, επειδή δεν πιστεύουν ότι έχουν την αναπτυξιακή ικανότητα για να το κάνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά πράγματι βαριούνται.

Όπως αποκαλύπτει η δρ. Celeste Kidd, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα μωρά γεννιούνται με προεπιλεγμένους μηχανισμούς που τους εμποδίζουν να «σπαταλούν χρόνο» σε πράγματα που δεν τους διδάσκουν κάτι.

Πώς θα καταλάβουμε ότι βαριούνται;

Το μωρό σας θα δώσει μικρές ενδείξεις ότι βαριέται και το μόνο που χρειάζεται να κάνει η μαμά είναι να προσέξει. Ένα μωρό που βαριέται θα χασμουριέται συχνά, θα κοιτάζει μακριά, θα στριφογυρίζει ή θα κλαίει.

Αυτός είναι ο τρόπος τους να σας πουν ότι πέρασαν αρκετή ώρα απασχολούμενα με μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και ότι είναι έτοιμα για ένα νέο μάθημα από το οποίο μπορούν να διδαχθούν.

Πώς θα νικήσετε την πλήξη

Ενώ κάθε μωρό είναι διαφορετικό, η μαμά μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσει διάφορες τακτικές για να θεραπεύσει την πλήξη του μωρού της. Μερικές φορές, τα πιο απλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ψυχαγωγία.

  • Δοκιμάστε να πάρετε το μωρό μαζί σας εξωτερικές δουλειές ή ακόμα και στον ίδιο χώρο που κάνετε δουλειές μέσα στο σπίτι.
  • Μιλήστε τους όσο κάνετε δουλειές.
  • Ενθαρρύνετε τα αδέλφια και τα μέλη της οικογένειας να μιλήσουν στο μωρό σας, οι διαφορετικοί ήχοι και οι προσωπικότητες θα προσφέρουν στο μωρό σας μια αλλαγή σκηνικού.
  • Αν το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο, δοκιμάστε να εναλλάσσετε παιχνίδια έτσι ώστε να πιστεύουν ότι έχουν κάτι «καινούργιο» να παίξουν