Εμβολιασμός παιδιών – Προβληματισμένοι οι παιδίατροι

Ποια προβλήματα έχουν προκύψει σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών
17 Σεπτεμβρίου 2021 | 11:00

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των παιδιάτρων καθώς ακόμα δεν έχουν διευθετηθεί βασικά διαδικαστικά ζητήματα ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός παιδιών σε ιδιωτικά ιατρεία.

Εμείς οι παιδίατροι ζητάμε να γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών στα ιατρεία και το αίτημά μας έχει γίνει δεκτό από την Πολιτεία και αναμένουμε να διευθετηθούν τα διαδικαστικά ζητήματα ούτως ώστε πλέον να έχουμε τα εμβόλια στα ιατρεία και να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται τα παιδιά άνω των 12 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Παιδιάτρων Νομού Λάρισας Τζίνα Νταμάγκα, μιλώντας OPEN.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, «υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα που αφορούν στη μεταφορά του σκευάσματος τη συντήρηση του και την οργάνωση των ραντεβού στα ιατρεία. Αναμένουμε απαντήσεις από την πολιτεία πως έχουν πληροφόρηση αναμένεται στο τέλος του μήνα. Έχουμε ζητήσει εμβόλια το αίτημα έγινε αποδεκτό απλά πρέπει να διευθετηθούν τα τεχνικά ζητήματα.»

Αναφορικά με την άποψη που έχουν οι παιδίατροι για τον εμβολιασμό στα ιδιωτικά ιατρεία, η κ. Νταμάγκα ανέφερε ότι «η πλειονότητα του παιδιάτρου είναι αυτή που τάσσεται υπέρ του εμβόλιο. Περιμένουμε να διευθετηθεί το διαδικαστικό κομμάτι ώστε να δούμε ποιοι συνάδελφοι θα συμβεί λυθούν και να ξεκινήσει η διαδικασία».

Η πλειόνοτητα των γιατρών είναι υπέρ των εμβολίων

Η πρόεδρος των ιδιωτών παιδιάτρων Λάρισας δήλωσε επίσης ότι η πλειονότητα των γιατρών είναι υπέρ των εμβολίων, ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι σε κάθε κλάδο υπάρχει μία μειονότητα η οποία μπορεί να είναι σύμφωνη με τους περισσότερους. Αυτό συμβαίνει και στον παιδιατρικό κλάδο, ωστόσο δεν είναι η πλειονότητα.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτημα για το κατά πόσο είναι ασφαλές εμβολιάζονται τα παιδιά σε ιδιωτικά ιατρεία η κυρία Νταμάγκα ανέφερε ότι στα ιδιωτικά ιατρεία πραγματοποιούνται πολλά εμβόλια ενώ συγκεκριμένα σημειώσε ότι οι ιδιώτες «κάνουμε το 70 με 80% των εμβολίων. Κάθε εμβόλιο είναι δυνατόν να έχει κάποια παρενέργεια όπως μία αναφυλακτική αντίδραση ή μία τοπική αντίδραση, ωστόσο τα ιατρεία μας είναι εξοπλισμένα στο να ανταπεξέλθουν για όλα τα εμβόλια».

Την ίδια ώρα, η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας εκτίμησε ότι θα συμμετάσχει μεγάλο ποσοστό των παιδιάτρων σε αυτό το πρόγραμμα, ενώ σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση σημείωσε ότι έχει σταθεροποιηθεί, προσθέτοντας ότι «δεχόμαστε πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αυτό που μας ανησυχεί είναι η διασπορά του ιού από τους μαθητές στα σπίτια».

Πρόσφατα Άρθρα
Καιρός: Καλοκαιρινό το σκηνικό τις επόμενες μέρες 4 Μαΐου 2026, 14:11
Τι καιρό θα έχει την Πρωτομαγιά; 30 Απριλίου 2026, 14:52
Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι 30 Απριλίου 2026, 08:38
Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της 29 Απριλίου 2026, 11:13
Πειραματικά σχολεία: Σήμερα η κλήρωση – Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα Πρότυπα 24 Απριλίου 2026, 12:37
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε η 43χρονη με τραύμα από πυροβολισμό 22 Απριλίου 2026, 18:21
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν 22 Απριλίου 2026, 17:12
Ηράκλειο: Αγωνία για την εξαφάνιση 43χρονης μητέρας 21 Απριλίου 2026, 12:04
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι 21 Απριλίου 2026, 08:26
Χαϊδάρι: 13χρονη έπεσε από μπαλκόνι σχολείου 20 Απριλίου 2026, 15:57
Δημογραφικό: Πόσοι θα είναι οι Έλληνες το 2100; Οι ανασταλτικοί παράγοντες για την απόκτηση παιδιών 20 Απριλίου 2026, 08:45
Λιοσίων: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη που παρασύρθηκε – Ξεσπά η μητέρα της 20 Απριλίου 2026, 08:33
EΕ: «Κολλημένοι» με τα social media οι έφηβοι; 19 Απριλίου 2026, 14:18
Από το Ψυχικό η 17χρονη που βρέθηκε νεκρή στη Διώρυγα – Την αναζητούσαν οι γονείς της 17 Απριλίου 2026, 18:45
Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ 17 Απριλίου 2026, 18:38
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version