Η τροπολογία που εμπεριέχει το μέτρο για τα 50gb στους νέους που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό εισήχθη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί.

Σύμφωνα με ό, τι προβλέπει η τροπολογία, τα δωρεάν gigabytes χορηγούνται σε ανήλικους χρήστες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 με 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου μέχρι την 31.12.2021. 

Τι άλλο προβλέπει η τροπολογία

Επίσης, με την ίδια τροπολογία επανακαθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης στους ιδιώτες ιατρούς για τη διενέργεια εμβολιασμών κατά της Covid-19. Αναλυτικότερα:

  • Κατ’ οίκον, στο ποσό των 50 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 30 ευρώ για κάθε δόση όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο ποσό ήταν 50 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού δόσεων εμβολίων.
  • Στο ιατρείο, στο ποσό των 20 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Σήμερα το εν λόγω ποσό ανερχόταν στα 20 ευρώ ανεξαρτήτως δόσεων εμβολίων.