Το ταξίδι της μητρότητας είναι γεμάτο χαρά αλλά και αγώνα. Έχετε μόλις μαζέψει το χάος που έχει δημιουργηθεί από τα διάφορα παιχνίδια, μόνο και μόνο για να δείτε το παιδί να πετάει και πάλι κάτω τα πράγματά του.

Υπάρχουν στιγμές που είναι αρκετές για να κάνουν την καρδιά μιας μαμάς να εκραγεί από ευτυχία και αγάπη, και στη συνέχεια υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που την κάνουν να θέλει να κλειδώσει την πόρτα του μπάνιου και να απομακρυνθεί όσο γίνεται περισσότερο.

Η συνήθεια των νηπίων να πετούν διαρκώς κάτω πράγματα, παιχνίδια και οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους συγκαταλέγεται στις δεύτερες στιγμές.

Γιατί πετάει συνέχεια κάτω πράγματα;

Ενώ αυτό γίνεται κυρίως για εξερεύνηση, μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους τα νήπια μπορεί να το κάνουν αυτό. Θα μπορούσε να είναι επειδή πλήττουν και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσουν.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να εναλλάσσετε συχνότερα μερικά παιχνίδια, έτσι ώστε να έχουν πάντα κάτι καινούργιο για να παίξουν. Από την άλλη θα μπορούσε να σημαίνει ότι μάλλον το παιδί έχει υπερβολικά πολλά παιχνίδια.

Εάν ένα δωμάτιο έχει πάρα πολλά παιχνίδια, ένα παιδί ειδικά στην νηπιακή ηλικία, μπορεί να συγκλονιστεί και να μην ξέρει από πού να ξεκινήσει όταν πρόκειται για παιχνίδι, έτσι τα πετάει όλα στο πάτωμα.

Σημάδι ανάπτυξης

Όταν ένα νήπιο πετάει έναν κάδο παιχνιδιών καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και σύμφωνα με τους ειδικούς, εξασκούνται οι κινητικές τους δεξιότητες, η συγκέντρωσή τους αλλά και οι γνωστικές τους δεξιότητες, όπως η επίλυση προβλημάτων.

Μαθαίνουν επίσης πώς αντιδρά η μαμά και αν η μαμά έχει μεγάλη αντίδραση, συχνά θα συνεχίσουν να το κάνουν για να πάρουν την αντίδραση αυτή.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η μαμά είναι να δοκιμάσει και να αμφισβητήσει αυτήν την ικανότητα. Πάρτε ένα κάδο ή ένα αποθηκευτικό καλάθι το οποίο μπορούν να πετούν κάτω και έπειτα να το γεμίζουν ξανά, μαζεύοντας τα παιχνίδια τους.

Μπορεί να είναι μια εξαιρετική άσκηση και μπορεί να τους απασχολεί για αρκετή ώρα κάθε φορά.