Καθώς η πανδημία του κοροναϊού άλλαξε τις περισσότερες συνήθειές μας, πολλοί εξακολουθούν να γυμνάζονται στο σπίτι παρά το άνοιγμα των γυμναστηρίων. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και γυμνάζεστε μόνοι σας στο σπίτι, είναι σημαντικό να προσέξετε και να αποφύγετε αυτά τα λάθη:

Γυμνάζεστε χωρίς προθέρμανση

«Όταν γυμνάζεστε απευθείας δίχως να κάνετε προθέρμανση, αυξάνετε τον κίνδυνο τραυματισμού. Η σωστή προετοιμασία προετοιμάζει το σώμα για την γυμναστική τόσο σωματικά όσο και διανοητικά, βοηθώντας σώμα και νου να μπουν στην κατάλληλη κατάσταση, πριν αλλά και μετά την άσκηση» αναφέρει η Sarah Campus.

Θέλετε να κάνετε πολλά πολύ σύντομα

«Προσπαθήστε να μην κάνετε πολλά και πολύ σύντομα, καθώς είναι πολύ εύκολο να τραυματιστείτε. Το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε σταδιακά και να αυξήσετε την προσπάθειά σας με το πέρασμα του χρόνου. Μην ξεκινήσετε με πέντε προπονήσεις την εβδομάδα. Αφήστε το σώμα σας να σας καθοδηγήσει και ακούστε το» επισημαίνει ο personal trainer, Nicole Wright.

Προσοχή στην τεχνική σας

Η προπόνηση στο σπίτι κρύβει σημαντικούς κινδύνους και ένας από αυτούς είναι η λανθασμένη τεχνική και στάση. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ελέγξετε ότι πράγματι κάνετε τις ασκήσεις σωστά. «Εάν ανησυχείτε για τη φόρμα σας ή εάν αισθάνεστε ότι κάτι δεν κάνετε καλά, δοκιμάστε να κάνετε την άσκηση μπροστά σε ένα καθρέφτη.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαπιστώσετε αν κάτι δεν πάει πράγματι καλά» συμβουλεύει η Katie Anderson, γυμνάστρια. Εναλλακτικά, υπάρχουν πολλά μαθήματα στο YouTube που προσφέρουν αναλυτικούς οδηγούς. Εάν πάλι νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, δοκιμάστε να μειώσετε το βάρος και να εστιάσετε μόνο στην τεχνική.

Δεν κάνετε αποθεραπεία

«Ένα από τα συχνότερα λάθη που τείνουμε να κάνουμε είναι παραλείπουμε την αποθεραπεία και το διάλειμμα μεταξύ των προπονήσεων, που είναι ζωτικής σημασίας για ανακάμψει το σώμα μας. Το τέντωμα των μυών είναι απαραίτητο για την ανάρρωση» επισημαίνει ο διατροφολόγος Mike Woodall.