Το γεγονός ότι πρέπει να φοράει γυαλιά οράσεως είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής του μικρού σας. Πολλά παιδιά δυσανασχετούν με αυτή τη νέα συνήθεια που πρέπει να έχουν και άλλα βγάζουν τα γυαλιά τους όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς τους. Αντί λοιπόν να τσακώνεστε με το παιδί προκειμένου να το πείσετε να τα φοράει, δοκιμάστε τα παρακάτω tips.

Τι μπορείτε να κάνετε για να φοράει το παιδί τα γυαλιά του

*Μιλήστε του για τα οφέλη

Αντί να επιμένετε να φορέσει τα γυαλιά του επειδή «έτσι πρέπει», αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να εξηγήσετε στο παιδί πώς μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά του. Για παράδειγμα, πείτε του ότι θα μπορεί να βλέπει τα αγαπημένα του παιδικά με μεγαλύτερη άνεση και ότι πλέον δεν θα δυσκολεύεται να αντιγράψει τις ασκήσεις από τον πίνακα του σχολείου.

*Διαλέξτε μαζί σκελετό γυαλιών

Μιας και πρόκειται για κάτι που θα φοράει συνέχεια το ίδιο το παιδί, θα πρέπει να λάβετε σημαντικά υπόψιν την άποψή του προτού αγοράσετε σκελετό γυαλιών. Αφήστε το λοιπόν να επιλέξει ανάμεσα σε μερικά σχέδια που έχετε ήδη διαλέξει εσείς.

*Βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα

Τα άβολα γυαλιά θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσαρμογή του παιδιού. Φροντίστε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζουν καλά στο κεφαλάκι του και ότι τα νιώθει άνετα.

*Κάντε τη νέα του συνήθεια δελεαστική

Επιλέγοντας μαζί με το παιδί μια ωραία θήκη γυαλιών, μπορεί να το δελεάσετε να φοράει τα γυαλιά του. Επίσης, είναι σημαντικό να του δείξετε πώς θα πρέπει να τα καθαρίζει ώστε να βλέπει καλύτερα.

*Επαινέστε το κάθε φορά που φοράει τα γυαλιά του

Η ενθάρρυνση μιας καλής συμπεριφοράς του παιδιού είναι απαραίτητη προκειμένου το παιδί να τη συνεχίσει. Αυτή η αρχή ισχύει και στην περίπτωση των γυαλιών. Όποτε βλέπετε ότι το παιδί τα έχει φορέσει, χωρίς τη δική σας υπενθύμιση, επαινέστε το.

*Δείξτε του ότι είναι κάτι συνηθισμένο

Από τον Χάρι Πότερ και τον Κλαρκ Κεντ μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τα παραδείγματα ανθρώπων που φορούν γυαλιά και ταυτόχρονα είναι… cool είναι αμέτρητα. Σε περίπτωση που το παιδί αρνείται να τα φορέσει επειδή ανησυχεί για την εικόνα του, δοκιμάστε να του δείξετε φωτογραφίες των αγαπημένων του celebrities που φορούν υπερήφανα τα γυαλιά τους.