Είτε θέλετε να διακοσμήσετε το κρεβάτι στο δωμάτιο του παιδιού είτε στο δικό σας, ένα κρεβάτι πρέπει να φαίνεται σίγουρα φιλόξενο. Και σίγουρα θα εκπληρώσει την υπόσχεση ενός πολυτελούς βραδινού ύπνου. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το must-have κομμάτι του δωματίου, οι ειδικοί μας αποκάλυψαν τα μυστικά τους.

Προτού να δώσετε στυλ στο κρεβάτι, είναι σημαντικό να προσέξετε τα θεμέλια, δηλαδή τα κλινοσκεπάσματα.

Ένα σετ κλινοσκεπασμάτων μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στον καλό και τον κακό ύπνο. Και ανάμεσα σε μια όμορφη εμφάνιση και μια ελαφρώς ατημέλητη υπόθεση. Αφού δημιουργήσετε αυτή τη σταθερή βάση, τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία του στυλ ενός κρεβατιού είναι τα μαξιλάρια, το προσκέφαλο αλλά και τα ριχτάρια.

Θα πρέπει να συμπληρώνουν την γενική σας ιδέα για την κρεβατοκάμαρα και τον χρωματικό συνδυασμό του υπνοδωματίου, αλλά και να προσθέτουν υφή και βάθος στο δωμάτιο.

Βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι μαγνητίζει τα βλέμματα

Μπορεί ήδη να συλλέγετε ιδέες για κρεβάτι, αλλά αν όχι, αξίζει να σκεφτείτε αν θέλετε το πλαίσιο του κρεβατιού να αποτελεί μέρος του συνολικού στυλ που θα επιλέξετε για το παιδικό. Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε ένα καλλίγραμμο σκελετό που ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι ή μπορεί να θέλετε να το διαφοροποιήσετε.

Μην ξεχνάτε το προσκέφαλο

Οι ξεχωριστές ιδέες για το προσκέφαλο είναι εγγυημένο ότι θα πλαισιώσουν αρμονικά όλα τα κλινοσκεπάσματα που βάζετε. Όταν εξετάζετε ένα προσκέφαλο πρέπει να λάβετε υπόψη τέσσερα πράγματα. Το ύψος του, καθώς πολύ ψηλά ή φαρδύτερα από το κρεβάτι είναι πολύ πιο εντυπωσιακά από τα τυπικά μεγέθη.

Το σχήμα του, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε απρόσμενες καμπύλες και μοτίβα. Το υλικό του, καθώς θα χαρίσει νέα υφή και τα χρώματά του, καθώς συμπληρώνουν και δένουν τόσο το σχέδιο του δωματίου όσο και τα κλινοσκεπάσματα.

Σκεφτείτε το χρωματικό συνδυασμό

Όταν σχεδιάζετε ένα κρεβάτι, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τις ιδέες χρωμάτων για το δωμάτιο του παιδιού, για να ρυθμίσετε έναν συνδυασμό χρωμάτων, ξεκινώντας από τα σεντόνια. Τα απλά, λευκά σεντόνια είναι η τέλεια ουδέτερη βάση. «Δέστε» το κρεβάτι με το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο επιλέγοντας μαξιλάρια και ριχτάρια σε συμπληρωματικά χρώματα.

Ή χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να προσθέσετε κάποιο εποχιακό χρώμα στο δωμάτιο.