Η περιοχή στην οποία τείνετε να αποθηκεύετε λίπος είναι κατά κύριο λόγο γενετικά προκαθορισμένη (κατηγορήστε τους προγόνους σας για αυτό). Ωστόσο, είναι στο χέρι σας να κρατήσετε τα ποσοστά λίπους σας υπό έλεγχο. Βασική προϋπόθεση λοιπόν για να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, είναι να μειώσετε συνολικά τα ποσοστά λίπους στο σώμα σας. Και οι παρακάτω διατροφικές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά σε αυτό.

4 διατροφικές συνήθειες για επίπεδη κοιλιά

#1 Φάτε τα (μη αμυλούχα) λαχανικά σας

Μπορεί να νομίζετε ότι τρώτε ήδη αρκετά λαχανικά, ωστόσο για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε σημαντικά την κατανάλωση λαχανικών. Βάλτε στόχο να τρώτε πέντε έως επτά φλιτζάνια μη αμυλούχα λαχανικά (π.χ. αγκινάρες, σπαράγγια, μπρόκολο, αγγούρι, σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών) κάθε ημέρα, ώστε να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά. Τα λαχανικά σάς παρέχουν επίσης φυτικές ίνες που μειώνουν την πείνα και βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών σας και στη ρύθμιση της όρεξής σας.

#2 Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης κάνει περισσότερα από το να σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα· μπορεί επίσης να σας διευκολύνει να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ελπίζετε, αντικαθιστώντας λιγότερο υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας.

Φροντίστε λοιπόν να καταναλώνετε πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των σνακ της ημέρας σας, επιλέγοντας πλούσιες πηγές της, όπως αυγά, τυρί κότατζ, κοτόπουλο, τόφου, όσπρια, κινόα, μανιτάρια και βρώμη. Η πρόσληψη αρκετής πρωτεΐνης βοηθά φυσικά στη σταθεροποίηση του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα, καθώς και στην εξάλειψη της λαχτάρας για επεξεργασμένα τρόφιμα, μιας και είναι τόσο χορταστική.

#3 Κατεβάστε ταχύτητα

Ενώ οι πιεστικές ημέρες στο σπίτι ή στη δουλειά μπορεί να σας κάνουν να καταβροχθίσετε το φαγητό σας, το να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο για να απολαμβάνετε τα γεύματά σας (όποτε αυτό είναι εφικτό) μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Όταν τρώτε βιαστικά μπορεί να καταλήγετε να καταπίνετε περισσότερο αέρα από το κανονικό και να εμφανίζετε φούσκωμα.

 

 

#4 Αυξήστε την πρόσληψη νερού

Ενώ πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε επαρκή ποσότητα νερού είναι καλό για την υγεία σας, οι ειδικοί λένε ότι είναι απαραίτητο και για να αποκτήσετε ένα πιο επίπεδο στομάχι. Η επαρκής κατανάλωση νερού όχι μόνο ενυδατώνει, προάγει την αποτοξίνωση και ενισχύει την ενέργεια, αλλά σας βοηθά επίσης να περιορίσετε τα αναψυκτικά, τα ροφημάτα καφεΐνης και άλλα ροφήματα με ζάχαρη.