Τα παιδιά λατρεύουν τον χορό και μας το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Έχετε δει το μωράκι σας να κλωτσά και να κουνάει τα χεράκια του όσο του τραγουδάτε. Τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να χορεύουν ήδη νωρίτερα από τους έξι μήνες. Τα νήπια αντιδρούν στο ρυθμό και το ρυθμό της μουσικής, θεωρώντας το πιο διαδραστικό από την ομιλία.

Γιατί τα παιδιά αντιδρούν στην μουσική από μωρά;

Ένα από τα πιο περίεργα εφέ της μουσικής είναι ότι μας κάνει να κινούμαστε σε συγχρονισμό με τον ρυθμό της. Θα βρεθείτε να χτυπάτε τα δάχτυλά σας, να κουνάτε το σώμα σας ή να γνέφετε με το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει για τα μωρά φυσικά, καθώς έχουν επίσης μια έμφυτη τάση να κινούνται ρυθμικά ως απάντηση στη μουσική.

Όσο περισσότερο μπορεί το παιδί σας να συγχρονίζει τις κινήσεις του, τόσο περισσότερο θα αισθάνεται καλά με αυτό και θα χαμογελά. Έτσι, μόλις το μωρό σας αρχίσει να περπατά, θα μπορέσει επιτέλους να ελέγξει το σώμα του και να χορέψει.

Πώς θα τα ενθαρρύνετε να χορέψουν

Ακούστε μουσική μαζί

Το μωρό σας ανταποκρίνεται καλύτερα στη μουσική όταν τη βιώνει ενεργά. Μπορείτε να ακούσετε παιδικά τραγούδια ή οτιδήποτε αρέσει και στους δύο. Μπορείτε επίσης να εκθέσετε το παιδί σας σε μουσική που απολαμβάνετε και να δείτε αν του αρέσει.

Εξοικειώστε το με τα μουσικά όργανα

Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να εξοικειώσουμε το παιδί με μουσικά όργανα φιλικά για τα νήπια, όπως το ντέφι ή οι μαράγκες.

Χορέψτε μαζί τους

Τα νήπια λατρεύουν να μιμούνται αυτό που βλέπουν. Επομένως, μην φοβάστε να χορέψετε και εσείς.