«Αγριεύει» ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Χειμωνιάτικος και σήμερα Τρίτη ο καιρός.
7 Δεκεμβρίου 2021 | 10:20

Χειμωνιάτικος και σήμερα Τρίτη ο καιρός.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Oι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά ο καιρός

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα τοπικά σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια. Τοπικές ασθενείς χιονοτπώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν, κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 η μέγιστη βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Πρόσφατα Άρθρα
Καιρός: Καλοκαιρινό το σκηνικό τις επόμενες μέρες 4 Μαΐου 2026, 14:11
Τι καιρό θα έχει την Πρωτομαγιά; 30 Απριλίου 2026, 14:52
Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι 30 Απριλίου 2026, 08:38
Μαγνησία: Αυτοπυρπολήθηκε επειδή δεν άντεχε τον χαμό της κόρης της – Την εντόπισε ο γιος της 29 Απριλίου 2026, 11:13
Πειραματικά σχολεία: Σήμερα η κλήρωση – Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα Πρότυπα 24 Απριλίου 2026, 12:37
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε η 43χρονη με τραύμα από πυροβολισμό 22 Απριλίου 2026, 18:21
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν 22 Απριλίου 2026, 17:12
Ηράκλειο: Αγωνία για την εξαφάνιση 43χρονης μητέρας 21 Απριλίου 2026, 12:04
Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι 21 Απριλίου 2026, 08:26
Χαϊδάρι: 13χρονη έπεσε από μπαλκόνι σχολείου 20 Απριλίου 2026, 15:57
Δημογραφικό: Πόσοι θα είναι οι Έλληνες το 2100; Οι ανασταλτικοί παράγοντες για την απόκτηση παιδιών 20 Απριλίου 2026, 08:45
Λιοσίων: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη που παρασύρθηκε – Ξεσπά η μητέρα της 20 Απριλίου 2026, 08:33
EΕ: «Κολλημένοι» με τα social media οι έφηβοι; 19 Απριλίου 2026, 14:18
Από το Ψυχικό η 17χρονη που βρέθηκε νεκρή στη Διώρυγα – Την αναζητούσαν οι γονείς της 17 Απριλίου 2026, 18:45
Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ 17 Απριλίου 2026, 18:38
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version