Μοναδική συντροφιά της μια φωτογραφία του νεογέννητου παιδιού της. «Ήταν η φωτογραφία που μου έδωσε πολλή δύναμη και το τραγούδι του Πλούταρχου ‘Θα σε νικήσω’. Όλη μέρα αυτό άκουγα» υποστηρίζει, συγκλονίζοντας με τα λόγια της.

Η Ερσίδα γέννησε πρόωρα με καισαρική. Έκτοτε δεν ξαναείδε το αγγελούδι της καθώς έπρεπε να παλέψει για τη ζωή της. Έφτασε μέχρι και στη διασωλήνωση.

«Ήμουν οκτώ μέρες στην εντατική και οκτώ μέρες στο δωμάτιο στο Ιπποκράτειο. Δύο εβδομάδες συνολικά. Στην εντατική, ο σύζυγός μου είχε στείλει μια φωτογραφία του μικρού και μου το διάβασαν. Και είχαν γράψει γύρω – γύρω πράγματα. Όταν ξύπνησα και το είδα, είπα από μέσα μου: ‘Δε θα κλάψω, δε θα το βάλω κάτω’. Κι έτσι έγινε».

Οι επόμενες μέρες στην κλινική COVID περνούσαν βασανιστικά αργά για εκείνη. Έβλεπε το μωρό της μόνο μέσα από μια οθόνη.

Συγκλονιστικές στιγμές

«Είχε βάλει κάμερα στο δωμάτιο του μωρού. Μου έφεραν το κινητό και το έβλεπα όλη την ώρα. Όταν βγήκα από την εντατική είπα από μέσα μου ‘δε θα κλάψω ούτε μια μέρα μέχρι να σηκωθώ. Θα το καταφέρω να πάω δίπλα στα παιδιά μου’» είπε η 32χρονη στο MEGA. Τραγική ειρωνεία πως το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν βρισκόταν μια ανάσα από το σπίτι της, εκεί όπου την περίμεναν ο σύζυγος, το μεγάλο της παιδί και το νεογέννητο που ήδη είχε πάρει εξιτήριο.

«Μένω δίπλα στο Ιπποκράτειο. Η ιδέα μόνο σε τρελαίνει να είσαι δίπλα στο σπίτι και να μην μπορείς να δεις το μωρό», συνέχισε στις δηλώσεις της η 32χρονη. Η χθεσινή μέρα ήταν γιορτινή για την οικογένεια καθώς ο μικρός Νικόλας της έκλεισε δύο εβδομάδες ζωής ανήμερα της γιορτής του.

«Να εμβολιαστούν όλοι»

Η Ερσίδα είναι μία από τις δεκάδες εγκύους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Μια προσωπική απόφαση που τελικά την έβαλε σε μια τεράστια περιπέτεια.

«Όλη η οικογένεια είχαμε εμβολιαστεί. Απλά εγώ φοβόμουν μην περάσει κάτι στο μωρό και ήθελα να γεννήσω με το καλό και μετά να κάνω το εμβόλιο. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μου. Τώρα που πέρασα όλα αυτά που πέρασα, θα έλεγα ‘κάντε το εμβόλιο. Και να το κάνουν όλοι’», κατέληξε η 32χρονη.

Το περασμένο Σάββατο θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη της. Μόλις είχε πάρει εξιτήριο και χέρι – χέρι με τον σύντροφό της επέστρεφαν στα δύο αγγελούδια τους.