Η αναμονή των εννέα μηνών έχει φτάσει στο τέλος της και πλέον ετοιμάζεστε να περάσετε το κατώφλι του σπιτιού σας, κρατώντας στην αγκαλιά σας το μωρό σας. Η καθημερινότητά όμως με ένα μωρό είναι κάπως.. διαφορετική. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν καλό να έχετε κάνει από πριν ορισμένες αλλαγές που θα αφορούν ολόκληρο το σπίτι και όχι μόνο το δωμάτιο του. Η καλύτερη περίοδος για αυτές τις αλλαγές θα ήταν γύρω στον έβδομο μήνα, αφού έχετε ολοκληρώσει τις εργασίες και την διακόσμηση του βρεφικού δωματίου.

Στάση 1η: Το βρεφικό δωμάτιο

Θα ήταν καλό να ξεκινήσετε από την οργάνωση και την διακόσμηση του βρεφικού δωματίου, αφού θα αποτελέσει τον χώρο που θα περνά το περισσότερο χρόνο το μωρό αλλά και εσείς που θα το φροντίζετε.

Μερικά από τα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν είναι η κούνια, που θα πρέπει να έχει το κατάλληλο ύψος, η βρεφική συρταριέρα για να οργανώσετε τα ρούχα και τα αντικείμενα του μωρού σας, καθώς και αλλαξιέρα που θα διευκολύνουν την περιποίηση και το ντύσιμο του μωρού σας μετά το μπάνιο, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μην ξεχάσετε το μπανάκι του μωρού, εκεί όπου με μεγάλη προσοχή θα του χαρίζετε ένα χαλαρωτικό μπανάκι. Επίσης σημαντικό είναι το καρότσι για τις αμέτρητες βόλτες που θα κάνετε και μαζί με αυτό έρχεται και η τσάντα του, που θα σας βοηθήσει να κρατάτε συγκεντρωμένα και οργανωμένα όλα όσα χρειάζεστε για τις εξορμήσεις σας.

Στάση 2η: Καλύψτε τις γωνίες σε ολόκληρο το σπίτι

Όπως είναι λογικό ολόκληρο το σπίτι θα βρεθεί σε μια φάση αναδιοργάνωσης, αφού το μωράκι σας πολύ σύντομα θα μεγαλώσει, θα μπουσουλάει και θα έχει περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από το δάπεδο τα μικρά αντικείμενα, θα πρέπει επίσης να καλυφθούν οι γωνίες προς αποφυγή ατυχημάτων και φυσικά οι πρίζες.

Έτσι θα είστε προετοιμασμένοι ώστε να προλάβετε τις απρόσμενες κινήσεις του μωρού σας, οι οποίες θα αυξάνονται όσο θα μεγαλώνει.

Στάση 3η: Προσοχή στις σκάλες

Θα ήταν καλό να τοποθετήσετε κάγκελα στην βάση αλλά και την κορυφή κάθε σκάλας, γιατί το μωράκι σας αφού μπουσουλά μπορεί να την ανέβει, με το κατέβασμα να αποτελεί ιδιαίτερα επίφοβο σενάριο.

Απλώς επειδή το παιδί βρίσκεται κοντά στο έδαφος, αυτό δεν σημαίνει ότι εκμηδενίζεται ο κίνδυνος της πτώσης, μιας και μπορεί να ανέβει μπουσουλώντας κάποιο σκαλί.

Έπειτα θα ήταν καλό να κρατάτε εκτός της κούνιας του οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως τα λούτρινα κουκλάκια ή κάποιο κουβερτάκι, διότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να σκαρφαλώσει και να βγει έξω από την κούνια του. Ακόμα και μωρά ηλικίας μόλις εννέα μηνών μπορούν να βρουν έναν τρόπο να βγουν.