Τα Χριστούγεννα είναι μία μαγική περίοδος για τα παιδιά κάθε ηλικίας, όπως και τους γονείς. Για εκείνα ίσως είναι μία ακόμα πιο ιδιαίτερη γιορτή καθώς ο Άγιος Βασίλης έρχεται από το Βόρειο Πόλο με τους μαγικούς ιπτάμενους ταράνδους για να τα επισκεφθεί και να τους χαρίσει δώρα.

Η μαγεία του Άγιου Βασίλη

Κρατήστε ζωντανό τον μύθο του Άγιου Βασίλη γιατί κατά κύριο λόγο τους προσφέρει χαρά ενώ ολόκληρη η διαδικασία της προσμονής και της προετοιμασίας για τον ερχομό του, γεμίζει με ευχαρίστηση τις παιδικές τους ψυχές. Βγάλτε φωτογραφίες μαζί του, ενθαρρύνετε το παιδάκι σας να του γράφει κάθε χρονιά γράμματα και κρατήστε τα. Θα είναι πραγματικό συγκινημένο όταν θα τα διαβάσει κάποια χρόνια αργότερα. Αν θέλετε μπορείτε να… οργανώσετε και την απάντηση του Άγιου Βασίλη στο παιδάκι σας, αφήνοντας το δικό του γράμμα πάνω στο δώρο του.

Η πραγματική σημασία των Χριστουγέννων

Ο Άγιος Βασίλης ενσαρκώνει την πραγματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων. Με τον συμβολισμό του Άγιου Βασίλη, τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν ευκολότερα την πραγματική σημασία των γιορτών, που είναι η γενναιοδωρία και η αγάπη προς κάθε άνθρωπο. Μέσα από την ιστορία του Αγίου Βασίλη μπορείτε και εσείς να στηρίξετε και να περάσετε στα παιδιά τις σημαντικές αξίες, στις οποίες βασίζονται οι γιορτές, ώστε να μάθει και εκείνο με την σειρά του να είναι γενναιόδωρο στους γύρω του.

Ξεχωριστή παράδοση

Σκεφθείτε ολόκληρη την διαδικασία σχετικά με τον Άγιο Βασίλη ως την δική σας ιδιαίτερη οικογενειακή παράδοση. Φυλάξτε τα γράμματα προς τον Άγιο Βασίλη, τις κάρτες και οποιαδήποτε κατασκευή κάνετε κάθε χρονιά. Σε μερικά χρόνια από σήμερα θα τα κοιτάζετε μαζί με τα παιδιά σας, γεμάτοι νοσταλγία και συγκίνηση, γυρνώντας πίσω στις όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί ενώ μεγάλωναν και μάθαιναν τον κόσμο.

Το πρότυπο του Άγιου Βασίλη

Μιλώντας για τον Άγιο Βασίλη και προετοιμάζοντας κάθε χρόνο το παιδί για τον ερχομό του, δεν μεγαλώνει απλώς αδημονώντας για εκείνον αλλά λειτουργεί και ως πρότυπό του. Μαθαίνει και ενστερνίζεται με την πάροδο του χρόνου την αξία του να δίνεις, δίχως να περιμένεις κάτι πίσω. Κατανοεί την μεγάλη σημασία της χαράς της προσφοράς προς τον συνάνθρωπό του και κάθε χρόνο του υπενθυμίζει πως θα πρέπει να κινείται από αγάπη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η πίστη δεν χρειάζεται χειροπιαστές αποδείξεις

Με το να περιμένει τον Άγιο Βασίλη, μαθαίνει να πιστεύει δίχως να χρειάζεται χειροπιαστές αποδείξεις. Μπορεί ανά περιόδους να σας ζητάει επιβεβαιώσεις ή και να φτάνει στο σημείο να τον αμφισβητεί, αφού δεν τον βλέπει, αλλά είναι σημαντικό να του υπενθυμίζεται πως ο Άγιος Βασίλης έρχεται ακριβώς επειδή τον πιστεύει. Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθει μεγαλώνοντας να πιστεύει στους στόχους και τα όνειρα του, πριν ακόμα τα υλοποιήσει, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς λειτουργεί ενδυναμωτικά στην ψυχολογία του, που θα το συνοδεύει και θα το βοηθά στην μετέπειτα ζωή του.