Κατά τη διάρκεια μιας δίδυμης κύησης, είναι σημαντικό να τρώτε καλά για να καλύψετε τις διατροφικές ανάγκες όλων. Λάβετε υπόψη ότι σε αυτή την περίπτωση, οι απαιτήσεις σας σε ενέργεια (δηλαδή θερμίδες) είναι μεγαλύτερες από ό,τι αν περιμένατε μόνο ένα μωράκι. Και το ίδιο ισχύει και για ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Εξασφαλίζοντας την παρουσία φρέσκων τροφών στη διατροφή σας και ένα ελαφρύ πλεόνασμα θερμίδων, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα.

Πρέπει να φάτε περισσότερο;

Δεν χρειάζεται να αυξήσετε πολύ την πρόσληψη θερμίδων. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να ακολουθείτε το ένστικτο της όρεξής σας. Είναι αλήθεια ότι κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα απαιτήσει μεγαλύτερη ποσότητα τροφής, αλλά δεν χρειάζεται να πιέσετε το σώμα σας να φάει περισσότερο από αυτό που θέλει.

Εκτός από περιπτώσεις χαμηλού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπου ο γιατρός θα έχει ήδη κάνει μια σειρά συστάσεων για την προσαρμογή του ενεργειακού ισοζυγίου, δεν θα είναι απαραίτητο να τρώτε χωρίς να έχετε όρεξη.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα καλό πρόγραμμα γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέντε γεύματα είναι συνήθως αρκετά, επομένως είναι καλύτερα να αποφύγετε τις περιοριστικές δίαιτες.

Πόσες θερμίδες χρειάζεστε

Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι ενεργειακές ανάγκες παραμένουν συνήθως αμετάβλητες. Από το δεύτερο τρίμηνο και μετά, οι απαιτήσεις μπορεί να αυξηθούν κατά περίπου 400 θερμίδες την ημέρα, αλλά όχι περισσότερες από αυτό, εκτός εάν ο γιατρός πει διαφορετικά.

Καλή διατροφή κατά τη διάρκεια μιας δίδυμης εγκυμοσύνης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο σημαντικά σημεία της διατροφής κατά τη διάρκεια μιας δίδυμης εγκυμοσύνης, ειδικά όσον αφορά τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε πώς να προσαρμόσετε σωστά τη διατροφή σας.

  • Όπως και κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης με ένα μωρό, είναι απαραίτητη η επαρκής πρόσληψη φυλλικού οξέος. Η εξασφάλιση της βέλτιστης πρόσληψης αυτής της θρεπτικής ουσίας αποτρέπει προβλήματα που σχετίζονται με το κλείσιμο του νευρικού σωλήνα του εμβρύου.
  • Τα λαχανικά, τα ψάρια, το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να υπάρχουν σε αφθονία στη διατροφή σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα.
  • Είναι σημαντικό να αποφεύγετε το αλκοόλ και τις τοξικές ουσίες όπως ο καπνός. Η καφεΐνη και ορισμένα βότανα και αφεψήματα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται.
  • Περιορίστε την κατανάλωση μεγάλων ψαριών, λόγω της συγκέντρωσης τους σε βαρέα μέταλλα.