Υλικά

200 γρ. γλυκόζη

500 γρ. ζάχαρη

200 γρ. νερό

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση

Ρίξτε τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν χωρίς να τα ανακατέψετε. Σε περίπτωση που έχετε θερμόμετρο καραμέλας, η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει στους 1470 βαθμούς. Αν δεν έχετε, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της καραμέλας παίρνοντας ελάχιστη από την κατσαρόλα με ένα κουτάλι και ρίχνοντάς την σε κρύο νερό. Αν είναι έτοιμη, θα κρυσταλλώσει και θα γίνει σκληρή. Τότε αποσύρετέ την από τη φωτιά και αφήστε τη να ηρεμήσει για ένα λεπτό. Ρίξτε σε μια αντικολλητική λαδόκολλα όση ποσότητα θέλετε αναλόγως με το μέγεθος που θέλετε να πάρει το γλειφιτζούρι και πιέστε στο κέντρο ένα καλαμάκι στο καθένα. Αφού κρυώσουν καλά, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Είναι έτοιμα!