Για τα σχολεία και συγκεκριμένα για την προσέλευση των μαθητών σε αυτά γνωρίζουμε ήδη τα μέτρα. Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όμως, τι ισχύει;

«Είναι γνωστό ότι τα παιδιά από μηνών έως τεσσάρων ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, να φορέσουν μάσκες και να κάνουν self test δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγώντας ποια είναι τα μέτρα προστασίας που ακολουθούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους μικρούς μαθητές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς περιορίζεται στο κτιριολογικό (απολύμανση) και στα μέτρα πρόληψης και προστασίας που λαμβάνουν οι παιδαγωγοί.

Στο 10% το ποσοστό ανεμβολίαστων βρεφονηπιαγωγών

«Οι καθηγητές στα σχολεία και οι δάσκαλοι μπορούν να πηγαίνουν στα φαρμακεία. Έχουμε περάσει τα ΑΜΚΑ τους στη λίστα της ΗΔΙΚΑ και να προμηθεύονται τα δωρεάν self test. Δικαιούνται τρία self test την πρώτη εβδομάδα και δύο την επόμενη», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και όπως είπε, «για τους βρεπονηπιαγωγούς που δεν είναι εμβολιασμένοι ισχύει και γι’ αυτούς το rapid test. Οι εμβολιασμένοι παίρνουν (δωρεάν) από τα φαρμακεία, με το ΑΜΚΑ τους τα self test και οι ανεμβολίαστοι πρέπει να κάνουν rapid test ώστε να προφυλάσσονται οι μικροί μαθητές».

Όπως αποκάλυψε η κ. Μιχαηλίδου, το ποσοστό των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι μικρό της τάξης του 8 – 10%.