Στη δίνη των εξελίξεων θα βρεθούν οι ήρωες της σειράς «Η γη της ελιάς».

Όλα όσα θα δούμε από σήμερα Κυριακή έως και την Πέμπτη, στις 21:00, στο MEGA:

Επεισόδιο 126 (Κυριακή 16 Ιανουαρίου)

Ο Ιάκωβος επεμβαίνει δυναμικά πριν ο Στάθης προλάβει να επηρεάσει την Ιουλία και τα τινάξει όλα στον αέρα. Ο Θεοδόσης δέχεται ένα ύποπτο τηλεφώνημα. Παράλληλα, οι φαντασιώσεις του Αλέξη συνεχίζονται, με τον Στέφανο να μπαίνει αυτή τη φορά στο στόχαστρό του.

Ο Φίλιππος αποφασίζει να μείνει για δύο-τρεις ημέρες στη Μάνη και μετά να γυρίσει στη Βασιλική μέχρι εκείνη να γεννήσει. Η Μυρτάλη κι η Ισμήνη ξεκινούν να παράγουν τις κρέμες και αφοσιώνονται στη δουλειά.

Η επιστροφή της Μέλπως θορυβεί τον Λυκούργο, καθώς φοβάται για την αντίδραση της Χάιδως. Η Αντιγόνη ενημερώνει τον Ανέστη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η Αρετή μαθαίνει για την παρουσία τού Στέφανου στον γάμο της Ιουλίας και μαλώνουν άσχημα, ενώ η Μυρτάλη έχει αρχίσει να ενοχλείται από την υπερβολική αδυναμία του Στέφανου στη μητέρα του.

Επεισόδιο 127 (Δευτέρα 17 Ιανουαρίου)

Ο Στάθης αδυνατεί να πιστέψει πως έχασε την Ιουλία οριστικά και συγκρούεται με τον Ισίδωρο, ο οποίος τον προειδοποιεί σε έντονο ύφος να κρατηθεί πια μακριά της. Την ίδια ώρα, ο Γιώργης και η Ιουλία ταξιδεύουν στο Παρίσι για το γαμήλιο ταξίδι τους.

Η Μαργαρίτα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως ο Θεοδόσης ξαναμπήκε στη ζωή της, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη να συγκατοικήσει μαζί του. Ο Θεοδόσης, από την άλλη, σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην περιοχή και ψάχνει χώρο για να ανοίξει ταβέρνα.

Η επιστροφή της Μέλπως διαταράσσει τις ισορροπίες ανάμεσα στη Χάιδω και τον Λυκούργο, καθώς η Χάιδω ζηλεύει και δεν νιώθει άνετα με την παρουσία της. Ο Στέφανος διανυκτερεύει στο πατρικό του, γεγονός που κάνει έξαλλη τη Μυρτάλη και το ζευγάρι καβγαδίζει έντονα.

Η Ισμήνη και η Μυρτάλη μπαίνουν ενεργά στην παραγωγή των προϊόντων τους, με τον Κωνσταντίνο να τις στηρίζει σε κάθε βήμα. Η εμμονή του Αλέξη με τη Μυρτάλη και οι φαντασιώσεις του για εκείνη, αρχίζουν να τον οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Επεισόδιο 128 (Τρίτη 18 Ιανουαρίου)

Η Αρετή κάνει μια τελευταία προσπάθεια να φέρει τον Στάθη κοντά της. Η Άννα και ο Λεωνίδας συναντιούνται μόνοι τους στο σπίτι της και δίνουν το πρώτο τους φιλί. Ο Αποστόλης ζηλεύει πολύ τον Ανέστη, η Ευτυχία όμως τον διαβεβαιώνει ότι δεν τον

βλέπει πλέον ερωτικά. Οι τύψεις πνίγουν την Ιουλία και τον Γιώργη, και αποφασίζουν να μιλήσουν στον Ιάκωβο μόλις γυρίσουν από το Παρίσι για κάτι που έκαναν ερήμην του. Ο Θεοδόσης πιέζει τη Μαργαρίτα να συγκατοικήσουν και οι προσπάθειές του αρχίζουν σιγά σιγά να αποδίδουν καρπούς.

Ο Ισίδωρος αλλάζει τη διαθήκη του και αφήνει το 50% της περιουσίας του στην Αντιγόνη. Όταν ενημερώσει τον Μάνο, θα έρθουν σε τεράστια ρήξη.

Ο Πότης βλέπει φωτογραφία από τον γάμο της Βασιλικής στο κινητό της Άννας και τη δείχνει στον Στάθη.

Επεισόδιο 129 (Τετάρτη 19 Ιανουαρίου)

Η αποκάλυψη του γάμου της Βασιλικής με τον Φίλιππο βγάζει τον Στάθη εκτός εαυτού. Τα νέα μαθαίνουν και η Αρετή με τον Στέφανο. Η Αρετή θέλει να πάει στο σπίτι της Χάιδως και να της ορμήσει, αλλά ο Στάθης αναλαμβάνει να κάνει εκείνος το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών, ξεκινώντας πρώτα από τον Αποστόλη.

Η Άννα ειδοποιεί τη Βασιλική πως το μυστικό μαθεύτηκε κι εκείνη πανικοβάλλεται. Ο Λυκούργος και η Μαργαρίτα είναι οι επόμενοι που θα μπουν στο στόχαστρο του Στάθη, καθώς απεικονίζονται στις φωτογραφίες του γάμου.

Η Μαργαρίτα, όμως, έχει αλλού τον νου της, καθώς τα ξεσπάσματα του Αλέξη πληθαίνουν, κι έχει αρχίσει να πιστεύει πως αμελεί να πάρει τα χάπια του. Ο Ισίδωρος ανακοινώνει στην Αντιγόνη πως της έγραψε το 50% της περιουσίας του.

Ο Μάνος, σε αντίποινα, φιλά δημόσια τη Μαρίνα κι αρχίζει να κυκλοφορεί ανοιχτά μαζί της. Ο Στάθης, θολωμένος από τον θυμό του, χτυπά την πόρτα της Χάιδως.

Επεισόδιο 130 (Πέμπτη 20 Ιανουαρίου)

Ο Στάθης απαιτεί να μάθει που βρίσκεται η Βασιλική, για να της πει κατά πρόσωπο όλα αυτά που τον πνίγουν. Η Χάιδω κι ο Φίλιππος αρνούνται να του δώσουν πληροφορίες κι έτσι γίνονται εκείνοι αποδέκτες της οργής του.

Ούτε η Μαργαρίτα, όμως, θα καταφέρει να αποφύγει τη σύγκρουση μαζί του. Ο Στάθης τής μιλά απαξιωτικά και την κατηγορεί για ανευθυνότητα. Πιο σκληρός, όμως, θα είναι με τον Λυκούργο, τον οποίο θεωρούσε στενό του φίλο.

Ο Θεοδόσης μετακομίζει στο σπίτι της Μαργαρίτας, αλλά εκείνη του ξεκαθαρίζει πως θα περάσει διάφορα τεστ για να κερδίσει πάλι μια θέση στην καρδιά της. Την ίδια ώρα ο Αλέξης παγιδεύεται όλο και περισσότερο στην εμμονή του, και παριστάνει τον άρρωστο για να απομονωθεί.

Ο Μάνος ανακοινώνει στον Ισίδωρο ότι μετά το Πάσχα θα παντρευτεί τη Μαρίνα με θρησκευτικό γάμο, αδιαφορώντας για την κατακραυγή. Η Ιουλία κι ο Γιώργης απολαμβάνουν τις τελευταίες βόλτες στο Παρίσι, καθώς η μέρα της επιστροφής τους πλησιάζει.

Ο Φίλιππος πηγαίνει στην Αθήνα αποφασισμένος να ζητήσει από τη Βασιλική να σταματήσουν να κρύβονται και να γυρίσουν μαζί στη Μάνη. 

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πηλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Θοδωρής Μπουρδέκας, Ιζαμπέλλα Φούλοπ

Guest: Μαρία Φιλίππου, Σταύρος Λούρας

Και οι:

Στέλα Φυρογένη

Στέφανος Κυριακίδης

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού

Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2021

«Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ, ΣΤΙΣ 21:00

#GiTisElias