«Ανοιχτά μάλλον τα σχολεία την Δευτέρα»: Πότε θα ληφθεί οριστική απόφαση

«Μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου».
23 Ιανουαρίου 2022 | 12:40

Επιχειρησιακή άσκηση των πέντε ειδικών μονάδων ‘Αμεσης Επέμβασης -Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο parking του τελεφερίκ στην Πάρνηθα, παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στελεχών του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές επέμβασης.

Στο μεταξύ από τις σημερινές εκτιμήσεις της μετεωρολογικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι επιβραδύνεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου». Η σχετική απόφαση υπογράμμισε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά την σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας

Σημειώνεται ότι όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα με 80 οχήματα βαρέως τύπου, 2,5 τόνους αλάτι διανεμημένο σε 10 σημεία του λεκανοπεδίου και 250 άτομα σε πλήρη επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της χιονόπτωσης.

Αναφορικά με την σημερινή άσκηση ετοιμότητας των μονάδων απεγκλωβισμού που συγκροτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς, είναι στελεχωμένες με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κινούνται με ειδικά οχήματα (ερπυστριοφόρα). Αυτές θα παρεμβαίνουν μετά από ενημέρωση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110, (συστάθηκε για την πανδημία) και από σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου αξιοποιείται και για την καταγραφή αιτημάτων παροχής βοήθειας ασθενών που έχουν εγκλωβιστεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «Τα αιτήματα θα προτεραιοποιούνται και θα ικανοποιούνται το ταχύτερο δυνατό. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την ζωή των συμπολιτών μας».

Πρόσφατα Άρθρα
Καύσωνες, πλημμύρες, ασθένειες: Η κλιματική αλλαγή απειλεί σχεδόν κάθε παιδί στον πλανήτη 19 Ιουνίου 2026, 08:43
«Σύνδρομο του ξεχασμένου παιδιού»: H Ευρώπη θέλει να σταματήσει τους θανάτους παιδιών στα αυτοκίνητα 19 Ιουνίου 2026, 08:38
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Τέλος Ιουνίου το επίδομα των 150 ευρώ – Οι προϋποθέσεις 18 Ιουνίου 2026, 09:21
Δημογραφικό αδιέξοδο: Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα 18 Ιουνίου 2026, 08:12
Μαχαίρωσαν μαθητή έξω από δημοτικό σχολείο στη Νέα Σμύρνη – Νοσηλεύεται στο Παίδων 17 Ιουνίου 2026, 09:42
Πανελλαδικές 2026: Με το Ελεύθερο Σχέδιο συνεχίζονται οι εξετάσεις – Όλο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων 17 Ιουνίου 2026, 08:27
Πανελλαδικές 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενημέρωση βαθμολογίας μέσω SMS 16 Ιουνίου 2026, 12:33
Η Μάρω Κοντού νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Αττικόν 16 Ιουνίου 2026, 11:19
Πανελλαδικές 2026: Αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων 16 Ιουνίου 2026, 08:36
Εκτεθειμένα σε τρεις τύπους κλιματικών κινδύνων πάνω από 1 δισεκατομμύριο παιδιά 16 Ιουνίου 2026, 08:34
Τέλος χρονιάς για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια και οι πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ 15 Ιουνίου 2026, 08:34
Παιδική εργασία: Ένα στα δεκαεπτά παιδιά αναγκάζεται να δουλέψει 14 Ιουνίου 2026, 11:46
Μπεν Νίνταμ: Τι έδειξε το DNA τεστ για τον άνδρα που ισχυρίστηκε ότι είναι το αγνοούμενο παιδί 13 Ιουνίου 2026, 13:46
Καύσωνας: Πρακτικές συμβουλές προστασίας 13 Ιουνίου 2026, 08:52
Καιρός: «Πέφτει» η θερμοκρασία – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες 13 Ιουνίου 2026, 08:42
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version