Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, καθώς επίσης χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας αναμένονται την Τρίτη αφού ο καιρός θα είναι ξανά «αγριεμένος». Η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια και δυτικά και άνοδο στη υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές αναμένονται στα δυτικά, οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα ορεινά της Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, αρχικά του Ιονίου και από το μεσημέρι της υπόλοιπης χώρας. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες.

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 6, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από 1 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 12, στην Στερεά από 4 έως 12, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το πρωί 5 έως 7 και τοπικά έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι, αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα, από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 Μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες και ασθενείς, τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενισχυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες και ασθενείς, τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενισχυθούν. Προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα χιονοπτώσεων ή χιονόνερου ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας