Η νυχτερινή εκπαίδευση του παιδιού στη χρήση του γιογιό μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Ενώ το παιδί σας έχει καταφέρει να μένει στεγνό κατά τη διάρκεια της ημέρας, να κάνει κακά, ακόμη και να σκουπίζεται, το βράδυ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Όχι το παιδί σας δεν κάνει βήματα προς τα πίσω. Η νυχτερινή εκπαίδευση στη χρήση του γιογιό, είναι μια τελείως διαφορετική κατηγορία και σπάνια έρχεται γρήγορα.

Τι μπορούν λοιπόν να κάνουν οι γονείς για να κάνουν τη διαδικασία να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά;

Πότε μπορώ να ξεκινήσω τη νυχτερινή εκπαίδευση γιογιό

Η νυχτερινή εκπαίδευση στη χρήση του γιογιό εξαρτάται κυρίως από τη φυσιολογική ανάπτυξη. Το αν το σώμα του παιδιού σας είναι ικανό να κρατήσει τα ούρα αρκετά για να περιμένει μέχρι το πρωί για να τα αποβάλει, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας.

Ένα σημάδι ετοιμότητας ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τη νυχτερινή εκπαίδευση γιογιό, είναι όταν παιδί σας έχει πολύ λίγα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, όταν παραμένει στεγνό κατά τη διάρκεια του ύπνου για πολλές ημέρες ή όταν τραβάει προς τα κάτω την πάνα του προσπαθώντας να την βγάλει.

Το σίγουρο είναι ότι οι γονείς δεν πρέπει να αισθάνονται πίεση να τα καταφέρουν γρήγορα στη νυχτερινή εκπαίδευση στο γιογιό. Θα σας λέγαμε ότι θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες αφού το παιδί σας είναι πλήρως εκπαιδευμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να αρχίσετε να σκέφτεστε τη μετάβαση στη νυχτερινή εκπαίδευση.

Συμβουλές για να τα καταφέρετε όσο πιο ομαλά

#1 Δημιουργείστε μια νυχτερινή ρουτίνα

Προσπαθήστε το παιδί σας να κάνει γιογιό 30 λεπτά πριν πέσει για ύπνο και ξανά αμέσως πριν το βάλετε στο κρεβάτι. Όποτε πηγαίνει στο γιογιό, θα του διαβάζετε ένα παραμύθι. Η διαδικασία αυτή τελικά θα δημιουργήσει μια φυσική μετάβαση.

#2 Αποφύγετε τους χυμούς

Ενώ δεν υπάρχει λόγος να αφαιρείτε υγρά πριν τον ύπνο, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τους χυμούς για τουλάχιστον δύο ώρες πριν βάλετε το παιδί στο κρεβάτι. Οι τροφικές χρωστικές που περιέχουν μπορούν να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη του παιδιού και να συμβάλουν στην ενούρηση.

#3 Η σημασία της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στην ουροδόχο κύστη και να συμβάλει σε ατυχήματα. Το να δίνετε προσοχή στο μέγεθος και τη συχνότητα των κοπράνων του παιδιού σας μπορεί επίσης να σας πληροφορήσει γιατί μπορεί να έχει ατυχήματα.

Οι αποτυχίες είναι στο πρόγραμμα

Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το παιδί σας είναι να διαχειριστείτε τις δικές σας προσδοκίες, ώστε τόσο εσείς όσο και το παιδί να είστε προετοιμασμένοι για ατυχήματα, γιατί θα συμβούν.

Μία καλή ιδέα είναι να διπλή αδιάβροχη επένδυση στο κρεβάτι του παιδιού σας, για να απαλύνετε τον πόνο των ατυχημάτων στη μέση της νύχτας. Ξεκινήστε βάζοντας ένα φύλλο πάνω από την επένδυση και, στη συνέχεια, προσθέστε μια δεύτερη επένδυση και φύλλο πάνω από τις αρχικές στρώσεις. Αυτό κάνει πολύ πιο ομαλές τις αλλαγές κρεβατιού όταν είστε νυσταγμένοι και το παιδί σας είναι βρεγμένο και αισθάνεται άβολα.