Από τo απόγευμα και μετά αναμένεται να χτυπήσει το «εξπρές» κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως εξήγησε o μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, η κακοκαιρία αυτή οφείλεται αφενός στο χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία που συνοδεύεται από ψυχρό μέτωπο και το οποίο θα μετακινηθεί προς τα νοτιοανατολικά επιδεινώνοντας τον καιρό αλλά «το βασικότερο αίτιο είναι ο αντικυκλώνας στα δυτικά που ανεβαίνει στα πιο μεγάλα γεωγραφικά πλάτη και ωθεί τις κακοκαιρίες από την κεντρική Ευρώπη στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «από αύριο, Τρίτη, το απόγευμα θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού οπότε θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία».

Ειδικά για τον καιρό σήμερα, Δευτέρα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «η σημερινή ημέρα χωρίζεται στα δύο: το ένα μέρος από το πρωί μέχρι το απόγευμα με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και νοτιάδες πολύ ισχυρούς τοπικά με θερμοκρασίες έως 16 βαθμούς κελσίου. Το δεύτερο από το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ με επιδείνωση από βορρά προς νότο, βροχές, χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές».

Για αύριο, Τρίτη, είπε ότι τα φαινόμενα θα απασχολούν περιοχές προς το Αιγαίο ζητώντας «πολύ μεγάλη προσοχή στους βοριάδες που θα φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ».

Μια πρώτη βελτίωση του καιρού, τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναμένεται την Τετάρτη αλλά ουσιαστική βελτίωση θα έχουμε από την Πέμπτη με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα που κατεβαίνει από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη να εκτονώνεται προς την Τουρκία.

«Υπομονή ένα 24ωρο για μια κλασσικού τύπου κακοκαιρία» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.