Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα μικρά σας μπορεί να αισθανθούν παραμελημένα αν έχετε οργανώσει τα πάντα γύρω από εσάς και τον σύντροφό σας. Γιατί, λοιπόν, να μην δείτε αυτή την γιορτή ως ευκαιρία για να εκφράσετε την αγάπη σας όχι μόνο στον καλό σας αλλά και στα μικρά σας;

Δείτε μερικές «φιλικές» προς τα παιδιά ιδέες για να γιορτάσετε την σημερινή ημέρα με όλη την οικογένεια:

Ετοιμάστε ένα ειδικό πρωινό

Τα παιδιά ανυπομονούν για όλες τις γιορτές — και ο ενθουσιασμός ξεκινά τη στιγμή που ξυπνούν. Ξεκινήστε τη μέρα τους σωστά με ένα ειδικό θεματικό πρωινό. Φτιάξτε τηγανίτες ή βάφλες σε σχήμα καρδιάς ή πασπαλίστε το γιαούρτι ή το πλιγούρι τους με κόκκινα τρουφάκια.

Γράψε σημειώσεις αγάπης

Κάθε άτομο μπορεί να γράψει ένα σημείωμα σε ένα άλλο μέλος της οικογένειας (στυλ «Secret Santa»). Τα παιδιά που είναι νεότερα ή που έχουν περιορισμένες λεκτικές δεξιότητες μπορεί να εκτιμήσουν κάποιες σκέψεις, όπως «Γιατί σε αγαπώ;» ή «Ποια είναι η αγαπημένη μου ανάμνηση μαζί σου;» Αν θέλετε να διατηρήσετε τη δυναμική, γράψτε σημειώσεις αγάπης για άλλους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή τους, όπως γείτονες ή δασκάλους.

Διπλώστε origami

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να απολαύσουν την πρόκληση να φτιάχνουν καρδιές origami, τριαντάφυλλα και μίνι κουτιά δώρων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πολύχρωμα φύλλα χαρτιού! Αναζητήστε διαδικτυακά εκπαιδευτικά βίντεο βήμα προς βήμα.

Φτιάξτε ένα αισθητήριο μπουκάλι

Τα αισθητήρια μπουκάλια είναι ένα «εργαλείο» που βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος, τον θυμό και άλλα δυνατά συναισθήματα. Ξεκινήστε με ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι και γεμίστε το με νερό κατά τα τρία τέταρτα. Προσθέστε χρωστικές τροφίμων για να αλλάξετε το χρώμα του νερού, το θεματικό glitter, τις χάντρες, τα γούρια και τα κουμπιά. Λίγο απορρυπαντικό πιάτων ή baby oil μπορεί να κάνει το αισθητήριο μπουκάλι σας ακόμα πιο ενδιαφέρον. Βάλτε κόλλα αντοχής στο καπάκι, βιδώστε το, αφήστε το 30’ να στεγνώσει και voila!

Οργανώστε ένα φανταχτερό δείπνο

Με τα παιδιά είναι συχνά πιο εύκολο να δειπνήσετε μέσα παρά έξω – αλλά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ένα ειδικό δείπνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Στρώστε το τραπέζι με το ωραιότερο τραπεζομάντιλο, τις χαρτοπετσέτες και τα πιάτα σας, καθώς και ένα κεντρικό μπουκέτο. Αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντελώς κόκκινο μενού (π.χ. πίτσα ή ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα) ακόμα καλύτερα! Και μην ξεχνάτε φρέσκα μούρα με σαντιγί για επιδόρπιο!

Χορέψτε με τραγούδια αγάπης

Καθώς πλησιάζει η ώρα του ύπνου, χαλαρώστε τα παιδιά σας με ένα χορευτικό πάρτι στο σαλόνι. Αφήστε τα να σταθούν πάνω στα πόδια σας καθώς οδηγείτε ή αφήστε τα να σας οδηγήσουν εκείνα. Για μουσική υπόκρουση, αφήστε κάθε άτομο να συνεισφέρει στο επικό playlist της οικογένειάς σας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.