Το “πράσινο φως” για την επιστροφή των σχολικών εκδρομών “άναψε” η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από σημερινή της συνεδρίαση, παρουσία της υπουργού παιδείας.

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μία τροχιά αποκλιμάκωσης και οι ειδικοί συμφωνούν στην πλειοψηφία τους στη χαλάρωση μερικών μέτρων, θεωρούν πως ακόμη δεν είναι η σωστή στιγμή ώστε να αρθούν με μιας όλες οι απαγορεύσεις. Φαίνεται δηλαδή πως υπάρχει προβληματισμός για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με τα περισσότερα μέλη της επιτροπής να κοντοστέκονται στο άκουσμα των παρελάσεων και των ανοιχτών μαζικών εκδηλώσεων.

Πότε μπαίνει σε ισχύ το μέτρο

Οι περιορισμοί στις μονοήμερες εκδρομές των σχολείων αίρονται από την ερχόμενη εβδομάδα και από 1η Μαρτίου στις πολυήμερες εκδρομές.

Προϋπόθεση να έχει γίνει rapid test στους συμμετέχοντες εντός 48ωρου από την έναρξη τους. Επίσης στις πολυήμερες εκδρομές θα γίνονται και τα τεστ που προβλέπονται μέσα στην εβδομάδα με την επίβλεψη των εκπροσώπων των σχολείων.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα θα ισχύσουν τα νέα μέτρα  θα μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά  οι εκπαιδευτικές εκδρομές, διδακτικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις κλπ με τήρηση βέβαια όλων των μέτρων που προβλέπονται σε θέματα υγιεινής