Ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε στην εκπομπή του στα πρόσωπα της εβδομάδας. Δηλαδή τον Σάκη Ρουβάς και την άστοχη τοποθέτησή του για τον Δημήτρη Λιγνάδη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας στο δικό του podcast παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει φίλος με τον Σάκη Ρουβά, αλλά οι απόψεις τους βρίσκονται σε πλήρη διαφωνία για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ ο ίδιος εναντιώθηκε με την στάση του τραγουδιστή.

«Ο Σάκης Ρουβάς υπήρξε φίλος μου. Με τις απόψεις του έχω απόλυτη διαφωνία»

«O Σάκης Ρουβάς υπήρξε φίλος μου και τον έχω δει στη σκηνή κι έχουμε περάσει ωραίες μέρες κι όλα αυτά που ζουν οι άνθρωποι. Με τις απόψεις του έχω απόλυτη διαφωνία, αλλά ξέρω να ακούω πάντα τη γνώμη του άλλου. Όμως στη ζωή αυτή υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία προκειμένου να υπάρχει μία κοινή γλώσσα προκειμένου να συνεννοούμαστε. Το βουνό είναι βουνό, η θάλασσα είναι θάλασσα, ο ανήλικος είναι ανήλικος κι ο βιασμός είναι βιασμός», σημείωσε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Ναι βεβαίως μπορεί να είναι φίλος μας ο βιαστής. Ναι μπορούμε να πέσουμε απ’ τα σύννεφα αλλά δεν μπορεί από το χτύπημα που θα πάθουμε απ’ το πέσιμο να λέμε μ@@@@@@@ και να παλεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να υπερασπιστούν», πρόσθεσε με τον δικό του δεικτικό τρόπο ο ίδιος.

«Ο Σάκης Ρουβάς ήταν ξεκάθαρος, πάλευε στη διατύπωση, όχι στο νόημα»

«Δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, ούτε να πει κάτι, ας πάρει ένα autocue να το έχει γραμμένο αν δεν μπορεί να συντάξει νόημα. Δύο φορές τον άκουσα να λέει “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος”. Κι ήταν ξεκάθαρος, πάλευε στη διατύπωση, όχι στο νόημα», ανέφερε στη συνέχεια ο Λάκης Λαζόπουλος. «Ο Λιγνάδης κατηγορείται με σοβαρό κατηγορητήριο ότι είναι βιαστής. Δεν μπορείς να συμπάσχεις. Δεν είναι εθισμένος όπως οι κάνοντες χρήση ναρκωτικών ουσιών, γιατί έφερε κι ένα τέτοιο παράδειγμα. Άρα λάθος και ο παραλληλισμός εκτός κι αν αυτή θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή», συμπλήρωσε.

Την «διευκρίνιση» του Σάκη Ρουβά σχολίασε επίσης ο Λάκης Λαζόπουλους. «Αν θες να βγεις την άλλη μέρα δεν αλλάζεις τα λόγια σου, ζητάς ξεκάθαρα μία συγγνώμη από τα θύματα και μόνο, κι αν θες τηλεφωνείς στον Λιγνάδη και του λες “εύχομαι να είσαι αθώος γιατί δεν μπορώ να το πιστέψω κι αν είσαι θα έρθω να το γιορτάσουμε. Αλλά αν δεν είσαι…” κι εμένα είναι φίλος μου και συμπαθώ πολύ τον Ρουβά, αλλά αυτή η διευκρίνιση απαιτείται στους καιρούς που ζούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ως «δημόσιος υπάλληλος της τέχνης»

«Είχε τοποθετηθεί μία ζωή σε θέσεις εξουσίας. Είχε τα λιβανιστήρια του Τύπου να μιλούν για το φοβερό του έργο, το οποίο ήταν κατά κανόνα χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Ένας δημόσιος υπάλληλος της τέχνης που σκαρφάλωσε ψηλά σαν φίδι, που πήρε τον Ρουβά και τον έκανε Διόνυσο στις Βάκχες και του δόθηκε του Ρουβά και το βραβείο Καρόλου Κουν εκείνη την εποχή παρακαλώ».

«Αλλά είναι βιαστής. Τι πάει να πει συμπάσχω; Πάσχει το θύμα, δεν πάσχει ο βιαστής. Ούτε μπορείς να πηγαίνεις την άλλη μέρα και να λες άλλα και να ισχύουν τα άλλα επειδή τα είπες. Δεν μπορεί όλοι σε αυτόν τον τόπο να κάνουν το ακροβατικό του Άδωνι, το χάρισμα το έχει αυτός μόνο παιδιά, τέλος», σημείωσε ο Λάκης Λαζόπουλος αναφερόμενος στην διευκρινιστική ανάρτηση που μοιράστηκε ο Σάκης Ρουβάς ,θέλοντας να τονίσει ότι στηρίζει και τα θύματα βίας, χωρίς όμως να «διορθώσει» τις προηγούμενες δηλώσεις του.