Η σύζυγος του προέδρου Ζελένσκι παρακαλεί τα μέσα ενημέρωσης να «πουν την τρομερή αλήθεια ότι οι δυνάμεις του Πούτιν σκοτώνουν παιδιά συνειδητά και κυνικά» στον πόλεμο της Ουκρανίας που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.

Η Ολένα Ζελένσκα κατηγόρησε τους Ρώσους ότι δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και παιδιά κι αναρτά βίντεο και φωτογραφίες στο Instagram από αθώα θύματα του πολέμου.

«Τουλάχιστον 38 παιδιά έχουν ήδη πεθάνει στην Ουκρανία»

«Οι Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας. Συνειδητά και κυνικά. Πρέπει να σας μιλήσω γι’ αυτό. Τουλάχιστον 38 παιδιά έχουν ήδη πεθάνει στην Ουκρανία. Κι αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξάνεται αυτή τη στιγμή λόγω του βομβαρδισμού των ειρηνικών πόλεων μας! Όταν οι άνθρωποι στη Ρωσία λένε ότι τα στρατεύματά τους δεν βλάπτουν τον άμαχο πληθυσμό, δείξτε τους τις φωτογραφίες. Χρειαζόμαστε διαδρόμους στις πόλεις της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή! Εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν εκεί σε υπόγεια χωρίς φαγητό και ιατρική περίθαλψη. Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν οικογένειες που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα κτίρια.

«Πείτε το στις Ρωσίδες μητέρες»

Σκοτώνουν επίσης εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν. Κάνω έκκληση σε όλα τα αμερόληπτα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο! Πείτε αυτή την τρομερή αλήθεια: Ρώσοι εισβολείς σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας. Πείτε το στις Ρωσίδες μητέρες – ας μάθουν τι ακριβώς κάνουν οι γιοι τους εδώ, στην Ουκρανία. Δείξτε αυτές τις φωτογραφίες στις Ρωσίδες – οι σύζυγοι, τα αδέρφια, οι συμπατριώτες σας σκοτώνουν παιδιά της Ουκρανίας! Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για το θάνατο κάθε παιδιού της Ουκρανίας, επειδή έδωσαν τη σιωπηρή συγκατάθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα. Στις χώρες του ΝΑΤΟ: κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία! Σώστε τα παιδιά μας, γιατί αύριο θα σώσει τα δικά σας!».