Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, στις 25 Μαρτίου, αναμένεται να κάνει την είσοδό της και ουσιαστικά στη χώρα μας η Άνοιξη μετά από μια μακρά περίοδο με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Από σήμερα 23 Μαρτίου σύμφωνα με τον ίδιο, ο χιονιάς φαίνεται να υποχωρεί ωστόσο αφήνει πίσω του καταιγίδες και κρύο. Στην Αττική όπως λέει, το θερμόμετρο την Τετάρτη δεν θα ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα χιόνια θα επιμείνουν σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Αντίθετα στη θεσσαλονίκη θα φθάσει μέχρι τους 16 βαθμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου στη Μαγνησία, στη νότια – νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Ευρυτανία, στη Φθιώτιδα, στην Βοιωτία, στην Αττική, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα υπάρχει συννεφιά που θα δώσει τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 μέτρα.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην κεντροανατολική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της Κρήτης. Στην ανατολική Ελλάδα τα σύννεφα θα είναι πυκνά με πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές ώρες, στα ανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να εξασθενίσουν. Τοπικές μπόρες θα διατηρηθούν στις Κυκλάδες, ίσως και στα Δωδεκάνησα.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Την 25η Μαρτίου ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο. Καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στις Νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη θα είναι έντονα και θα συνοδευτούν από καταιγίδες, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοπτώσεων. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 1 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ενδεχομένως σε ημιορεινά τμήματα στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς.