Μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τον λόγο που έφυγε από τη Ρόδο, τη σεξουαλική παρενόχληση στα 18 και τα «κουσούρια» που του άφησε η νύχτα.

«Στην πέμπτη δημοτικού αποφάσισα να φύγω από τη Ρόδο, είδα ότι δε μου ταιριάζει το πλαίσιο του ξενοδοχοϋπαλλήλου. Είμαι από αγροτική οικογένεια, μεγάλωσα σε ένα χωριό, βρήκα σαν διέξοδο και από το σπίτι και από το νησί να δουλέψω στο θέατρο. Είπα σε αυτή τη δουλειά θέλω να ζήσω χωρίς φόβο, έτσι πήγα με δυο βαλίτσες στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα».

Και συμπληρώνει:

«Δεν άντεχα να πηγαίνω με τρόμο στη δουλειά μου και έφυγα και μου είπε η Μαρία Καβογιάννη ‘πώς βρήκες το θάρρος να το κάνεις;’. Έχω φύγει 2 φορές από παράσταση, δε θα τριτώσει, το διαχειρίζομαι».

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί είπε: «Δέχθηκα πολύ μικρός σεξουαλική παρενόχληση, έπρεπε να παλέψω με το πρώτο θεριό που ήταν ο φόβος, τότε μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δε θα συνεχίσεις στο θέατρο. Το αντιμετώπισα με κουβέντα – έκρηξη και πήρα τη συγγνώμη μου».

«Έχω κάνει ψυχοθεραπεία για τα πάντα, θεραπεία θεωρώ και τη γιόγκα και τη γυμναστική. Προς την αυτοβελτίωση οδηγήθηκα γιατί κάποιες μέρες ξυπνούσα κι έλεγα ‘ωχ Θεέ μου’ αντί να λέω ‘τι ωραία’. Πρακτικά πάλευα με την κατάθλιψη, ήταν τα πράγματα λίγο πιο γκρι», είπε ακόμα ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Για το πέρασμά του από τη νύχτα λέει ότι «Η δουλειά τη νύχτα ήταν μαγευτική, μετά γοητευτική και κουραστική τα τελευταία 20 χρόνια. Επειδή δούλευα νύχτα, μου άφησε κουσούρια, δεν μπορώ να κοιμηθώ, 01.00 η ώρα ξυπνάνε τα πάντα, είναι βασανιστήριο».

Όσο για τις αμοιβές που έχει λάβει από το θέατρο; «Μία εποχή έπαιρνα 200 ευρώ τον μήνα από το θέατρο», απαντά.

Ο ίδιος μιλά και για τον εαυτό του.

«Έχω ψυχαναγκασμούς. Μου αρέσει να είναι τακτοποιημένο το σπίτι, παλιότερα δεν έπρεπε να υπάρχει φύλλο γύρω από τη γλάστρα».

«Είναι μαγεία να συνεργάζομαι με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ήξερε ακριβώς τι ήθελε από τον καθένα», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας σχετικά με την παράσταση «Το σώσε» στην οποία συμμετέχει.