Το φαγητό έξω είναι ένας τρόπος με τον οποίο η οικογένειά σας μπορεί να απολαύσει την εμπειρία του να φάει ένα νόστιμο γεύμα και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με αυτούς που αγαπάτε. Για ορισμένους γονείς, η ιδέα να πάνε σε ένα εστιατόριο είναι… εφιάλτης. Τα παιδιά τείνουν να είναι ανήσυχα ενώ περιμένουν να φτάσει το φαγητό τους ή κουράζονται υπερβολικά αν είναι αργά το βράδυ. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι το παιδί σας να ξεσπάσει και να τραβήξει την προσοχή στο τραπέζι σας.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι οικογένειες ίδιες. Είναι καλή ιδέα να κατανοήσετε τη δυναμική της οικογένειάς σας πριν φάτε έξω. Λάβετε υπόψη εάν η οικογένειά σας θέλει να φάει έξω ή προτιμά να μείνει μέσα.

Η έξοδος για φαγητό με την οικογένεια σας σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή. Όταν προετοιμάζετε τα παιδιά σας να πάνε σε ένα εστιατόριο, ο χρόνος που περνάτε μαζί τους θα είναι πολύ πιο ευχάριστος.

Συμβουλές για να τρώτε έξω με τα παιδιά σας

Για να έχετε μια απολαυστική γευστική εμπειρία, φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές πριν κάνετε την κράτησή σας:

  1. Δείτε το μενού εκ των προτέρων

Τα παιδιά είναι συχνά επιλεκτικά με το φαγητό τους, γι’ αυτό υπάρχουν τα παιδικά μενού. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο εκ των προτέρων για να αναζητήσετε ένα μενού εστιατορίου και να εξερευνήσετε τις επιλογές σας, θα γλυτώσετε από την απογοήτευση στο μέλλον.

Εξετάστε τις επιλογές του παιδικού μενού καθώς και το κανονικό μενού τους. Ενημερώστε τα παιδιά σας τι είδη τροφίμων είναι διαθέσιμα και προγραμματίστε την παραγγελία σας έγκαιρα. Αποφύγετε να χαζεύετε το μενού και να τσακώνεστε για το τι θα φάτε — δώστε την παραγγελία σας αμέσως μόλις φτάσετε.

  1. Δειπνήστε σε εστιατόρια φιλικά προς τα παιδιά

Επειδή πολλές οικογένειες γευματίζουν έξω, οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης κάνουν την εμπειρία του φαγητού φιλική για τα παιδιά. Ορισμένα εστιατόρια θα το πάνε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας μια ολόκληρη ατμόσφαιρα που απευθύνεται στα παιδιά.

Το φαγητό σε αυτά τα εστιατόρια αφαιρεί την πίεση που νιώθετε όταν βγαίνετε έξω για φαγητό σε ένα φανταχτερό εστιατόριο υψηλής ποιότητας. Σε ένα εστιατόριο φιλικό προς τα παιδιά, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παιδιά σας να διασκεδάζουν και να τρώνε, μαζί ως οικογένεια. Έτσι είναι καλύτερα και για τους δύο.

  1. Φέρτε διασκεδαστικές δραστηριότητες στο τραπέζι

Αν θέλετε να αποφύγετε τις γκρίνιες και τα ξεσπάσματα, φροντίστε να κρατάτα τα παιδιά σας απασχολημένα. Πριν φύγετε για να πάτε σε ένα εστιατόριο, ετοιμάστε μια μικρή τσάντα με μερικές κηρομπογιές ή μαρκαδόρους, σελίδες ζωγραφικής, βιβλία ή ήσυχα παιχνίδια, που θα τους δώσουν κάτι να κάνουν περιμένοντας το φαγητό τους.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήσετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν tablet ή άλλες έξυπνες συσκευές στο τραπέζι του δείπνου. Ωστόσο, υπάρχουν αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν όταν περνούν υπερβολικό χρόνο μπροστά από μία οθόνη. Φροντίστε να ορίσετε μια πολιτική χρόνου με τα παιδιά σας και να περιορίσετε τη χρήση των έξυπνων συσκευών κατά τη διάρκεια του γεύματος. Συζητήστε με την οικογένειά σας και βεβαιωθείτε ότι η ώρα του δείπνου είναι χωρίς συσκευές.

  1. Εξασκηθείτε στο φαγητό στο σπίτι

Παίζοντας θεατρικό παιχνίδι εστιατορίου στο σπίτι με τα παιδιά σας, τους διδάσκετε τις δεξιότητες που θα χρειαστούν όταν γευματίσετε έξω. Το καλύτερο; Είναι πολύ διασκεδαστικό! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας όταν παίζετε ευφάνταστα παιχνίδια με τα παιδιά σας.

Προσομοιώστε μια γευστική εμπειρία και δείξετε στα παιδιά σας πώς να χρησιμοποιούν ασημικά και χαρτοπετσέτες. Τα παιδιά θα καταλάβουν τις προσδοκίες που τους έχετε θέσει όταν εφαρμόζετε την εθιμοτυπία στο φαγητό που τρώτε στο σπίτι. Θα μπείτε σε ένα εστιατόριο με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι η οικογένειά σας είναι έτοιμη να ακολουθήσει την καλύτερη συμπεριφορά.

  1. Εξετάστε το ενδεχόμενο να γευματίσετε σε μπουφέ ή οικογενειακό εστιατόριο

Οι μπουφέδες και τα οικογενειακά εστιατόρια κάνουν το φαγητό έξω πολύ πιο εύκολο για εσάς. Τα παιδιά λατρεύουν να διαλέγουν το φαγητό τους και είναι μια τέλεια ευκαιρία για αυτά να γευτούν φαγητά που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ πριν. Επειδή οι μπουφέδες προσφέρουν τέτοια ποικιλία, κανείς δεν θα πάει σπίτι πεινασμένος.

Το οικογενειακό φαγητό επιτρέπει στους πελάτες να παραγγείλουν μεγαλύτερες μερίδες για να τις μοιραστούν όλοι στο τραπέζι. Είναι παρόμοιο με το φαγητό στο σπίτι, αλλά χωρίς την ταλαιπωρία του μαγειρέματος! Εάν η οικογένειά σας τρώει μικρότερα γεύματα, η παραγγελία μιας μεγάλης μερίδας από το αγαπημένο σας στοιχείο μενού θα αποτρέψει τη σπατάλη φαγητού.

  1. Παραγγείλετε θρεπτικά γεύματα

Όταν κάποιος άλλος σας σερβίρει, είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να παραγγείλετε ορεκτικά, ποτά και επιδόρπια. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να έχετε κατά νου τη διατροφή σας ενώ τρώτε έξω.

  • Πάντα να παραγγέλνετε νερό για το τραπέζι αντί για αναψυκτικά ή άλλα ζαχαρούχα ποτά.
  • Χρησιμοποιήστε ως ορεκτικό για να χορτάσετε τα λαχανικά ή τη σαλάτα.
  • Όταν έρθει η ώρα να φάτε το κυρίως πιάτο, βάλτε στόχο να φάτε τη μισή μερίδα και πάρτε την υπόλοιπη στο σπίτι για να την φάτε αργότερα στην ημέρα ή την επόμενη ως σνακ.