Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας στον απόηχο της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις φυλακές Κορυδαλλού, για την ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκαλύπτει πως από τις έως τώρα τοξικολογικές αναλύσεις, δεν προκύπτει άλλη ουσία που να έπαιξε ποσοτικά δυνητικό ρόλο στο θάνατο του παιδιού. Μόνη τοξική ουσία σε ποσότητα και αποτέλεσμα παραμένει η κεταμίνη.

Τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της κατηγορούμενης στην Πάτρα μεταξύ άλλων, έχουν αποσταλεί για ανάλυση και τα αποτελέσματα θα δοθούν κατευθείαν στην Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Το ίδιο θα γίνει και για τα αποτελέσματα από τα βουλεύματα που εκδόθηκαν για άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Από μία πρώτη άτυπη έρευνα που είχε διενεργηθεί και δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί εξαιτίας των εξελίξεων, οι Αρχές είχαν ήδη διαπιστώσει κάποιες διαδικτυακές αναζητήσεις της κατηγορούμενης από δική της συσκευή. Αφορούσαν ουσίες που προκαλούν θάνατο. Και αυτή η έρευνα γίνεται επισήμως, ενδελεχώς και τα αποτελέσματά της θα δοθούν απευθείας στην Ανακρίτρια.

Οι Αρχές φαίνεται ήδη να έχουν ξεκάθαρο ότι για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, για τα οποία έχει ξεκινήσει έρευνα από το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, ο θάνατος τους δεν επήλθε από χορήγηση κάποιας ουσίας.

«Μιλούν» οι πνεύμονες της Μαλένας

Στην έρευνα της επιτροπής ιατροδικαστών για την Μαλένα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές την επόμενη εβδομάδα, εντοπίζεται σύμφωνα με πληροφορίες  της εκπομπής ένα νέο σημαντικό εύρημα στους πνεύμονες που δείχνει ασφυκτικό θάνατο. Για την Ίριδα, η έρευνα ακόμη συνεχίζεται.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξ αρχής τήρησε και επιμένει να τηρεί στάση άρνησης σε όσα της αποδίδονται από τις Αρχές. Μάλιστα, στην απολογία της έφτασε στο σημείο να πετάξει το «μπαλάκι» για τη χορήγηση της κεταμίνης στους γιατρούς, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα και ως προς τον ακριβή χρόνο θανάτου της Τζωρτζίνας.

Ο σύζυγος της κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης, παρουσιάστηκε στην Ανακρίτρια το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου και κατέθετε για περισσότερες από τρεις ώρες ενώ μία ημέρα πριν, δήλωσε παράσταση για την υπεράσπιση της κατηγορίας. Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και στα όσα ο ίδιος γνωρίζει σχετικά με την ασθένεια και τη νοσηλεία της κόρης του Τζωρτζίνας.