Μην κάθεστε, ρίξτε το καρό τραπεζομάντιλο σε ένα καλάθι μαζί με μερικούς μεζέδες, πάρτε τα παιδιά και τα σκυλιά, αν υπάρχουν, και βγείτε στη φύση. Εμείς σας έχουμε όλες τις ιδέες και οδηγίες για να οργανώσετε το τέλειο πικνίκ. Ορεξη να ‘χετε και η διασκέδαση είναι εγγυημένη

Λόφος Φιλοπάππου
Σταθερή αξία για υπαίθριο φαγοπότι και παιχνίδι. Αποτελεί έναν μικρό πνεύμονα πρασίνου μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η θέα που προσφέρει είναι εξίσου μοναδική. Τα παιδιά θα έχουν πολύ χώρο να τρέξουν, να παίξουν και να το καταευχαριστηθούν.
Λυκαβηττός
Αν αντέχετε, φτάστε στην κορυφή ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια και καθίστε στον Αγιο Γεώργιο και τον Αγιο Ισίδωρο. Υπάρχουν πολλά παγκάκια γύρω από τον λόφο όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το πικνίκ σας.

Εθνικός Κήπος
Ο Εθνικός Κήπος, ένας από τους πιο ιστορικούς κήπους του πλανήτη, με το τοπίο που διαθέτει είναι μια όαση για πικνίκ. Αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό είναι ο τρόπος που παντρεύει το εύκρατο κλίμα με το τροπικό. Μια όαση λοιπόν στο κέντρο της Αθήνας θα κάνει την εξόρμησή σας αυτή ανεπανάληπτη.

Αλσος Ή δάσος Συγγρού
Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στα σύνορα των Δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων. Αποτελεί υπέροχη ιδέα για πικνίκ με μοναδικές φυσικές ομορφιές και πολύ πράσινο.

Για πικνίκ με άποψη

Βάλτε χρώμα! Κόκκινες χαρτοπετσέτες, κίτρινα πιάτα, πράσινα ποτήρια κάνουν τη διαφορά.
Πάρτε ένα ευρύχωρο καλάθι, κατά προτίμηση με ξεχωριστές θήκες.
Καλάθια για πικνίκ θα βρείτε σε καταστήματα με ψάθινα ή εκδρομικά είδη.
Τα παιδιά μπορούν να πάρουν μαζί τους και ποδήλατα.

Μην ξεχάσετε να πάρετε και βιβλία για τις ώρες χαλάρωσης
Φροντίστε επίσης να έχετε φρούτα και νερό.

Οι συνταγές του πικνίκ

Τορτίγιες με αβγό, ντομάτα και μαρούλι
Υλικά για 2-4 μερίδες
4 φέτες τορτίγιας χωρίς λιπαρά
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
4 αβγά βραστά κομμένα σε φέτες
1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Πάρτε κάθε τορτίγια και πασπαλίστε την με το τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια βάλτε το αβγό, την ντομάτα και ένα φύλλο μαρούλι. Τυλίξτε τες προσεκτικά, ώστε να μη χυθούν τα υλικά. Επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε τορτίγια. Σε ένα ξύλο κοπής κόψτε τις τορτίγιες στη μέση με μαχαίρι με «δοντάκια». Αν θέλετε να τις απολαύσετε δροσερές, αφήστε τες για λίγο στο ψυγείο.

Kεφτέδες φούρνου
Στον φούρνο αντί στο τηγάνι τα κεφτεδάκια σας, όχι μόνο γίνονται πολύ νόστιμα, αλλά και πιο ελαφριά.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ασπράδι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
2-3 φυλλαράκια δυόσμο
1 κουταλιά λεμόνι
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση
Tρίβετε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Aφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά. Tο πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι. Zυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, πλακέ κεφτεδάκια. Tα βάζετε στον φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό, στους 220 βαθμούς, και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά.

Σπιτική πίτσα μαργαρίτα
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
10 γρ. νωπή μαγιά
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 ml χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
350 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτα
10-12 ελιές, μαύρες χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
l Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Αφού προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύετε σιγά σιγά. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσει. Κοσκινίστε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι, φτιάχνοντας ένα λοφάκι. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το μείγμα που αφήσατε να ξεκουραστεί. Προσθέστε το λάδι, λίγο νερό ακόμη και σπρώξτε το αλεύρι από τα πλαϊνά προς το κέντρο για να ζυμώσετε.
l Ζυμώνετε σπρώχνοντας μαλακά το αλεύρι ενώ όποτε χρειάζεται ρίξτε λίγο νερό μέχρι να αποκτήσετε το ελαστικό ζυμάρι, που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη και βάλτε την σε ένα μπολ, αφού το πασπαλίσετε με αλεύρι. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το στην άκρη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
l Μόλις φουσκώσει, ανοίξτε φύλλο για πίτσα με διάμετρο 26 εκ. και το τοποθετείτε σε ταψί, αφού στρώσετε αντικολλητικό χαρτί. Απλώστε στη συνέχεια πάνω στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας. Επειτα τοποθετήστε τη μοτσαρέλα, αφού την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε στη συνέχεια τις ελιές, αφού τις κόψετε στη μέση. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδέλες. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σπιτικές τυροκροκέτες με δύο υλικά
Νόστιμες και εύκολες τυροκροκέτες, έτοιμες μέσα σε λίγα λεπτά
Υλικά
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας
2 ασπράδια αβγού
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τοποθετήστε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά για να κάψει. Σε ένα μπολ προσθέστε τη γραβιέρα, τα ασπράδια αβγού και πλάστε μικρά μπαλάκια. Μεταφέρετέ τα στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίστε ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί.