Πρωινό στο κρεβάτι, τρυφερές χειροτεχνίες γεμάτες παιδική αγάπη, λουλούδια και ατμόσφαιρα ευγνωμοσύνης. Έχουμε αμέτρητους λόγους να ανυπομονούμε κάθε χρόνο για τη Γιορτή της Μητέρας και να απολαμβάνουμε την οικογενειακή φροντίδα που τη συνοδεύει. Φέτος, αξίζει να αναγνωρίσουμε και οι ίδιες τις προσπάθειες που κάνουμε καθημερινά για τα παιδιά μας, προσφέροντας στον εαυτό μας το σημαντικότερο δώρο: την αυτοφροντίδα.

Με λίγα απλά βήματα και τα κατάλληλα προϊόντα – και με τον όρο ότι ο μπαμπάς θα αναλάβει να κοιμίσει τα παιδιά, δίνοντάς μας τον απαραίτητο χρόνο και χώρο – το μπάνιο και η κουζίνα μας μπορούν να μετατραπούν σε χαλαρωτικό σπα κι εμείς να απολαύσουμε την περιποίηση που έχουμε τόση ανάγκη. Οι επιλογές μας είναι αμέτρητες. Όμως, ακόμη και αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν τα πιο φιλόδοξα πλάνα, για τις περισσότερες από εμάς, μια πλήρης ρουτίνα ενυδάτωσης ή ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο στη θέση του βιαστικού ντους, μπορούν να κάνουν θαύματα.

Αποσύνδεση τώρα

Πριν αρχίσουμε καν να προετοιμάζουμε το έδαφος για το σπιτικό σπα μας, πρέπει να απαλλαγούμε από οτιδήποτε μας προκαλεί άγχος ή μπαίνει εμπόδιο στη χαλάρωσή μας. Και το κινητό μας είναι πάνω-πάνω σε αυτή τη λίστα. Ιδανικά το απενεργοποιούμε, εναλλακτικά το βάζουμε στο αθόρυβο – πάντως σίγουρα δεν του ρίχνουμε ούτε μια ματιά σε όλη τη διάρκεια του τελετουργικού φροντίδας και ομορφιάς.

.

.

Τα θεμέλια της χαλάρωσης

Αποζητάμε τα σπα εξίσου για την ατμόσφαιρα όσο και για τις υπηρεσίες τους. Και, σε κάποιο βαθμό έστω, μπορούμε να τη μεταφέρουμε και αυτή στο σπίτι. Ξεκινάμε τακτοποιώντας (άλλο ένα δώρο που μπορούμε να ζητήσουμε για τη γιορτή μας), ώστε να απομακρύνουμε τους οπτικούς περισπασμούς. Συνεχίζουμε με απαλή μουσική και συμπληρώνουμε ανάβοντας μερικά αρωματικά κεράκια ή στικς. Τα τελευταία ίσως ακούγονται περιττά, όμως αρώματα και φωτισμός θα ενισχύσουν σημαντικά την εμπειρία.

Το σπα της Κλεοπάτρας

Η βασίλισσα της Αιγύπτου έμεινε στην ιστορία, μεταξύ πολλών άλλων, και για την αγάπη της για τα λουτρά – και κάτι πρέπει να ήξερε. Δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε την ίδια σπουδή με εκείνη στο περιεχόμενο της μπανιέρα μας (εκείνη, άλλωστε, μάλλον δεν καθόταν να τη γεμίσει μόνη της), όμως μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της, διαβάζοντας μερικές σελίδες από το αγαπημένο μας βιβλίο, ξαπλωμένες μέσα στο ανακουφιστικά ζεστό νερό. Ακόμη, πάντως, κι αν προτιμήσουμε το ντους, μπορούμε να το συμπληρώσουμε με μια απολέπιση με σπιτικό scrub από ζάχαρη και ελαιόλαδο και καλή ενυδάτωση με μια κρέμα ή λαδάκι σώματος της αρεσκείας μας.

Η καλή εκδοχή της ρουτίνας

Θυμάσαι τι είπαμε για την ολοκληρωμένη ρουτίνα ενυδάτωσης; Λοιπόν, το εννοούσαμε. Και μπορεί η Γιορτή της Μητέρας να είναι μια καλή αφορμή για να την απολαύσουμε στο μέγιστο, όμως τίποτα δεν μας σταματά από το να τη μετατρέψουμε σε ένα καθημερινό δώρο στον εαυτό μας. Εξάλλου, δεν απαιτεί παρά μόνο λίγα λεπτά.

Ένας γενικός κανόνας λέει ότι για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα, είναι καλό να επιλέγουμε προϊόντα που ανήκουν στην ίδια σειρά και έχουν σχεδιαστεί για να δρουν συμπληρωματικά μεταξύ τους. Από την πλευρά μας, έχουμε αγαπήσει τα φυσικά καλλυντικά της BEE CERA (θα τα βρεις αποκλειστικά σε φαρμακεία), που συνδυάζουν την παραδοσιακή κοσμετολογία με σύγχρονες τεχνικές υψηλής τεχνολογίας, και έχουν ως βασικό συστατικό το 100% φυσικό κερί μέλισσας. Το τελευταίο έχει φανεί ότι διαθέτει αντιφλεγμωνώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, κάνει το δέρμα πιο απαλό και ελαστικό, ενισχύει την αποκατάστασή του, το επουλώνει και το προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.

Ξεκινάμε τη ρουτίνα μας απλώνοντας τον ορό προσώπου βαθιάς θρέψης με 98,7% φυσική σύνθεση σε καθαρό πρόσωπο. Μια μικρή ποσότητα και λίγες απαλές κινήσεις αρκούν για να απορροφηθεί, αποκαθιστώντας τους φυσικούς μηχανισμούς αναδόμησης του δέρματος και προσφέροντας εντατική ενυδάτωση, σύσφιξη, θρέψη και αναζωογόνηση.

Συνεχίζουμε με την κρέμα ματιών ανόρθωσης βλεφάρων με 98,2% φυσική σύνθεση και δράση κατά της χαλάρωσης των άνω βλεφάρων, που εξομαλύνει τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, εξασθενεί τους μαύρους κύκλους και μειώνει το πρήξιμο. Απλώνουμε κάτω από τα μάτια και πάνω από βλέφαρα, κάνοντας κινήσεις από μέσα προς τα έξω, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Κλείνουμε με την κρέμα νυκτός βαθιάς θρέψης με 98,6% φυσική σύνθεση, που κυριολεκτικά δουλεύει όσο εμείς κοιμόμαστε, επανενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και επανορθώνοντας σε βάθος την επιδερμίδα στη διάρκεια της νύχτας. Εφαρμόζουμε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ μέχρι να απορροφηθεί. Αρκούν λίγες ημέρες χρήσης για να έχουμε ορατή διαφορά στο βάθος των ρυτίδων και επιδερμίδα λαμπερή και ενυδατωμένη.

Ένα σπα μοναδικό όσο κι εσύ

Υπάρχουν αμέτρητες ακόμη… υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Μια σπιτική ατμοθεραπεία προσώπου θα συμβάλει στον καθαρισμό της επιδερμίδας μας, προετοιμάζοντάς τη καλύτερα για τη ρουτίνα ενυδάτωσης, ένα πεντικιούρ θα μας χαλαρώσει και θα μας βάλει σε πραγματικό mood άνοιξης, ενώ δεν αποκλείεται να διαπιστώσουμε ότι αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη είναι μια ολοκληρωμένη περιποίηση μαλλιών. Μικρή σημασία έχει τι θα επιλέξουμε τελικά. Εξάλλου, στόχος μας είναι να περάσουμε μερικές ώρες αφιερωμένες στον εαυτό και τις επιθυμίες μας – και να συνειδητοποιήσουμε πόσο πραγματικά μας αξίζει.