Προτάσεις

Γιορτή της Μητέρας: Τρία gadgets για παντοτινές μαμαδίστικες αναμνήσεις

Πόσες (χιλιάδες) φωτογραφίες των παιδιών περιμένουν υπομονετικά την εκτύπωση; Βρήκαμε τις συσκευές που θα χαρίσουν σε κάθε μαμά το οικογενειακό άλμπουμ των ονείρων της.

Γιορτή της Μητέρας: Τρία gadgets για παντοτινές μαμαδίστικες αναμνήσεις

Ανάμεσα στις διάφορες οικογενειακές ιεροτελεστίες, υπάρχει μια που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας: το ξεφύλλισμα του οικογενειακού άλμπουμ κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το πατρικό μας. Φωτογραφίες των γονιών μας… πριν γίνουν γονείς μας, η αγχωμένη πόζα μας την πρώτη μέρα στο σχολείο, πασχαλινά χαμόγελα και κάδρα που έγιναν καλλιτεχνικά από σπόντα (ή επειδή η μαμά μας δεν κατάλαβε ποτέ τι πάει να πει η λέξη «κεντράρισμα»), όλα τους γίνονται το υλικό των παιδικών μας αναμνήσεων και η αιώνια αφορμή για να θυμηθούμε ιστορίες και πρόσωπα με ειδική σημασία για την οικογένειά μας.

Όμως ας είμαστε ειλικρινείς: πόσες από τις χιλιάδες – αν όχι δεκάδες χιλιάδες – φωτογραφίες των δικών μας παιδιών, που βρίσκονται αποθηκευμένες στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, έχουν βρει τον δρόμο τους για το φωτογραφικό χαρτί; Από την πλευρά μας, ομολογούμε την ενοχή μας και δηλώνουμε υπεύθυνα ότι η φετινή Γιορτή της Μητέρας θα γίνει η αφορμή για να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας τα άλμπουμ που αναβάλλουμε εδώ και χρόνια. Για να αποδείξουμε ότι λέμε την αλήθεια, βρήκαμε τα gadgets που θα μετατρέψουν τη διαδικασία σε παιχνίδι για όλη την οικογένεια – και θα αποτυπώσουν τις αναμνήσεις μας με τη διαύγεια που τους αξίζει.

Λιλιπούτειοι φωτογράφοι εν δράσει

Ξεκινάμε από τη λύση που όλοι έχουμε στο μυαλό μας – και δικαίως. Μια στιγμιαία φωτογραφική μηχανή βγάζει τελείως από την εξίσωση την ανάγκη για οργάνωση. Και ποια είναι εκείνη που θέλει να οργανώσει έστω και ένα πράγμα παραπάνω;

Εξαιρετικά εύχρηστη – σε βαθμό που τη χρησιμοποιούν άνετα και τα ίδια τα παιδιά – βρήκαμε την instax mini 11 της Fujifilm, με τη λειτουργία υψηλής απόδοσης που υπολογίζει αυτόματα τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος και ρυθμίζει αναλόγως την ταχύτητα του κλείστρου. Με άλλα λόγια, αρκεί να πατήσουμε το κουμπί, για να έχουμε τυπωμένες στα χέρια μας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες, ό,τι ώρα και αν είναι.

Με compact σχεδιασμό και μικρή σε μέγεθος, μεταφέρεται εύκολα παντού – και κλέβει την παράσταση με τα πέντε κομψά της χρώματα. Στα μεγάλα plus και η βελτιωμένη λειτουργία selfie, για να μην ψάχνουμε κάθε φορά τον ευγενή άγνωστο που θα μας φωτογραφίσει αγκαλιά με τα παιδιά μας.

Τα συστατικά του τέλειου άλμπουμ

Και τι γίνεται με όλες εκείνες τις στιγμές που βρίσκονται ήδη αποθηκευμένες σε κάποιο σκληρό δίσκο; Μπορούν επίσης να μεταφερθούν στο φωτογραφικό χαρτί, με κρυστάλλινη ποιότητα και χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, με έναν ειδικό εκτυπωτή για smartphone.

.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα για τη » μητέρα

.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα με το νέο instax Link WIDE και τις χορταστικές του φωτογραφίες (τυπώνει σε wide film 86mm x 108mm). Αρκεί να κατεβάσουμε δωρεάν την εφαρμογή instax Link WIDE για να επεξεργαστούμε αγαπημένες εικόνες – ιδίως αν έχουμε κληρονομήσει… τη δυσκολία των γονιών μας στο καδράρισμα– να προσθέσουμε templates ή φράσεις και μικρά σκίτσα, να κάνουμε κολάζ και, γενικώς, να στήσουμε μέσα σε λίγες στιγμές τα πιο εντυπωσιακά άλμπουμ.

Συνδέεται τόσο με το smartphone όσο και με τη συμβατική μας φωτογραφική μηχανή, κυκλοφορεί σε δυο κομψά χρώματα (Ash White και Mocha Gray) και, μεταξύ άλλων, μας επιτρέπει να απομονώσουμε και να τυπώσουμε σε φιλμ υψηλής ποιότητας στιγμιότυπα από αγαπημένα βίντεο, αλλά και να προσθέσουμε στις φωτογραφίες μέσω QR code μικρά μυστικά (από link και τοποθεσίες, μέχρι ηχογραφημένα μηνύματα), για να τα βρουν τα παιδιά μας όταν πια μεγαλώσουν.

Μίνι εικόνες για μάξι στιγμές

Πολύτιμες προσθήκες στο πορτοφόλι της γιαγιάς, χαριτωμένες αναμνήσεις που κολλούν με μαγνητάκι στο ψυγείο και ακόμη περισσότερες δυνατότητες για φωτογραφικά παιχνίδια, παντού και ανά πάσα στιγμή. Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή φορητότητα από τον εκτυπωτή μας.

Μας την προσφέρει το instax mini Link της Fujifilm, με το πολύ μικρό του μέγεθος που μπορεί να χωρέσει ακόμη και στην τσέπη μας, και αποτυπώνει σε φωτογραφικό χαρτί τις αγαπημένες μας στιγμές, με ένα μόνο κλικ από το κινητό μας. Στο εύχρηστο app που το συνοδεύει, θα βρούμε δεκάδες πλαίσια και φίλτρα, για να αναδείξουμε εύκολα τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες, θα κάνουμε αστεία ή αγαπησιάρικα κολάζ και θα επιλέξουμε καρέ από βίντεο με ιδιαίτερη σημασία.

Και φυσικά, θα μπορούμε να προσφέρουμε ανά πάσα στιγμή ως δώρο στη δική μας μαμά τις πιο γλυκές πόζες των «δυο φορές παιδιών της». Άλλωστε, ο κομψός σχεδιασμός και τα τρία κομψά χρώματα του instax mini Link εξασφαλίζουν ότι δεν θα το αφήσουμε ποτέ στο σπίτι.

.

H διάθεσή των προϊόντων γίνεται από τη Fujifilm Hellas
Instagram: @fujifilmhellas
Facebook: Fujifilm Hellas

Youtube: Fujifilm Hellas

 

 

Διαβάστε τα πάντα για τη μητέρα εδώ