Ο χρόνος και η φροντίδα των παιδιών από τον μπαμπά είναι εξίσου σημαντική με εκείνη της μαμάς. Κι ενώ περισσότεροι μπαμπάδες θέλουν να κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια να περνούν χρόνο με τα μικρά τους, συχνά δεν γνωρίζουν από που να ξεκινήσουν. Μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν τους μπαμπάδες, περιλαμβάνουν:

Μπαμπά ξεκίνα από την καθημερινή φροντίδα

Από τη στιγμή που γεννιέται ένα μωρό, οι μητέρες αναλαμβάνουν περισσότερο, τουλάχιστον στην αρχή την φροντίδα του. Ως εκ τούτου, είτε πρόκειται για το μωρό είτε ακόμα και όταν γίνεται νήπιο, προσπαθήστε να βοηθήσετε την μαμά στην καθημερινή του φροντίδα.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τις αλλαγές πάνας, το τάισμα με το μπιμπερό, το παιχνίδι και μετέπειτα το μπάνιο, το βούρτσισμα μαλλιών, το βούρτσισμα δοντιών, αλλά και το ντύσιμό τους.

Αφιερώστε χρόνο μόνο για τα παιδιά

Ακόμα και αν είναι περιορισμένος, είναι σημαντικό να αφιερώνετε λίγο χρόνο για τα παιδιά. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παιδικής Ανάπτυξης, οι μπαμπάδες πρέπει να βρίσκουν χρόνο που να είναι μόνοι μαζί με το παιδί, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Το να παίξουν μαζί με τα παιδιά αποτελεί δραστηριότητα που οι μπαμπάδες αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν χωρίς να χρειάζονται εμπειρία για να το κάνουν. Ως εκ τούτου, η ενθάρρυνση του παιχνιδιού είναι ένας τρόπος για να κάνουν τους μπαμπάδες να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους περισσότερο.

Βραδινό μαζί

Ορίστε κάποιες βραδιές την εβδομάδα, που θα μπορούν όλα τα μέλη της οικογένειας να παρευρεθούν στο σπίτι για να απολαύσετε όλοι μαζί το βραδινό. Η ώρα του δείπνου είναι μια αδιάλειπτη ώρα όπου η αμέριστη προσοχή όλων είναι στην επικοινωνία μεταξύ σας.

Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως τρόπος για έναν μπαμπά να εμπλακεί περισσότερο στη ζωή του μωρού ή του νηπίου.