Περνάμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας, διασκεδάζουμε και ταυτόχρονα βελτιώνουμε την λεπτή τους κινητικότητα με πρωτότυπες χειροτεχνίες. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που θα ακολουθήσετε.

1. Νεραϊδοραβδί

Θα χρειαστούμε: Σπάγκο, ψαλίδι, κλαδάκια από την φύση, λουλούδια από την φύση, προαιρετικά κλωστή ραψίματος

Δουλεύουμε: Αδρή και λεπτή κινητικότητα, συνεργασία, φαντασία, δημιουργικότητα

Βήμα 1ο: Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.

Βήμα 2ο: Πλέκουμε τον σπάγκο στο διχαλωτό του ξύλου

Βήμα 3ο: Περνάμε τα λουλούδια στον σπάγκο και αν δεν στέκονται τα δένουμε πάνω του με την κλωστή

Βήμα 4ο: Χρησιμοποιούμε το νεραϊδοραβδί για να λέμε όμορφες ιστορίες και παραμύθια.

2. Λουλουδοκολάζ

Θα χρειαστούμε: Χαρτόνι από κούτα, ψαλίδι, λουλούδια από την φύση, ταινία συσκευασίας

Δουλεύουμε: Αδρή και λεπτή κινητικότητα, συνεργασία, φαντασία, δημιουργικότητα

Βήμα 1ο: Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.

Βήμα 2ο: Επιλέγουμε τι θα ζωγραφίσουμε πάνω στο χαρτόνι. Μπορεί να είναι κάποιος ήρωας από ένα παραμύθι που αρέσει στο παιδί ή να φτιάξουμε μία άλλη δημιουργία (π.χ. ένα βάζο) ως δώρο για κάποια γενέθλια που έρχονται, είτε είναι κάποιου φίλου του παιδιού ή κάποιου φίλου δικού μας , είτε της γιαγιάς και του παππού.

Βήμα 3ο: Κόβουμε περιμετρικά το σχέδιο που έχουμε ζωγραφίσει ή το κόβουμε σαν να είναι σε κορνίζα. Στο σημείο που θέλουμε να μπουν τα λουλούδια ανοίγουμε με το ψαλίδι μας τρύπες.

Βήμα 4ο: Περνάμε τα λουλούδια στις τρύπες και μόλις ολοκληρώσουμε το γυρίζουμε με προσοχή και κολλάμε τα κοτσάνια από τα λουλούδια, στην πίσω μεριά της δημιουργίας μας, με την κολλητική ταινία.

Βήμα 5ο: Το διακοσμούμε στο χώρο μας ή το χαρίζουμε με πολλή αγάπη.

Tip: Αν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε αρωματικό αυτοκινήτου ή χώρου, κάνουμε το μέγεθος πολύ πιο μικρό και του βάζουμε στο πάνω μέρος ένα κορδονάκι. Σε κάθε περίπτωση θα βοηθούσε αν βάζαμε στο πίσω μέρος του χαρτονιού δύο τρεις σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο.

3. Τα πινέλα της φύσης

Θα χρειαστούμε: Χαρτόνι από κούτα, ψαλίδι, μεγάλα λουλούδια από την φύση, σπάγκο, ξυλαράκια από την φύση, νερομπογιές ή τέμπερες, ποτήρι με νερό

Δουλεύουμε: Αδρή και λεπτή κινητικότητα, συνεργασία, φαντασία, δημιουργικότητα

Βήμα 1ο: Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Όσα πινέλα θέλουμε να φτιάξουμε τόσα είναι και τα ξύλα αλλά και τα λουλούδια που θα χρειαστούμε.

Βήμα 2ο: Στην άκρη των ξύλων δένουμε, με τον σπάγκο, τα λουλούδια. Τώρα τα λουλούδια είναι τα πινέλα μας.

Βήμα 3ο: Στο χαρτόνι, με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιούμε τις νερομπογιές αλλά και σταμπωτά αν θέλουμε, ζωγραφίζουμε και δημιουργούμε. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε στο ίδιο χαρτί και με μολύβι, κηρομπογιές ή ξυλομπογιές γιατί δεν ξέρουμε ποτέ που μπορεί να μας οδηγήσει η δημιουργία.

Βήμα 4ο: Το διακοσμούμε στο χώρο μας ή το χαρίζουμε με πολλή αγάπη.

Το πιο σημαντικό σε όλες αυτές τις κατασκευές είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να δημιουργήσει! Αυτές οι δημιουργίες μπορούν να γίνουν στο σπίτι ή έξω στην φύση. Παρόλα αυτά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η φύση είναι το μεγάλο μας σπίτι. Έτσι θα πρέπει πάντα να έχουμε σακούλες απορριμμάτων μαζί μας και να αφήνουμε τον χώρο πιο καθαρό από ότι τον βρήκαμε!