Με τον ήλιο να καλεί σε οικογενειακές εξορμήσεις και τη σχολική χρονιά να οδεύει προς το τέλος της, οι περισσότεροι γονείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε τον χρόνο για εκδρομές με τα παιδιά στη φύση. Στο κάτω-κάτω, εμείς δεν είμαστε που περάσαμε όλο το χειμώνα ανησυχώντας για την καθιστική τους ζωή και τη σχέση τους με τις οθόνες;

Όμως αν για τα παιδιά μας «εκδρομή» σημαίνει αποκλειστικά διασκέδαση, στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο περίπλοκα. Εκεί που εκείνα βλέπουν λάκκους για χοροπηδητό και δέντρα για σκαρφάλωμα, εμείς διακρίνουμε ευκαιρίες για στραβοπάτημα και χτυπήματα. Κι όταν οι πρασινάδες τα καλούν να κυλιστούν στο έδαφος, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι ανάμεσα στα χορτάρια ίσως κρύβεται κι εκείνο το φυτό που τους προκαλεί ερεθισμούς – ή απλώς μια… φιλόξενη οικογένεια από κουνούπια.

Άλλη μια παράμετρος για την οποία τα μικρά μας αδιαφορούν, ενώ μονοπωλεί το δικό μας ενδιαφέρον; Τα ηλιακά εγκαύματα, έστω και ήπια, που, όσο κι αν προσέχουμε με τα αντηλιακά και τα καπέλα, ποτέ δεν είναι απολύτως απίθανα.

Όλα τα παραπάνω έχουν ένα κοινό: την αίσθηση κνησμού – ή κοινώς τη φαγούρα – που προκαλούν σε παιδιά και ενήλικες και η οποία στην ουσία είναι ένας «συναγερμός» του οργανισμού απέναντι σε κάποια «επίθεση» που δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να καταγραφεί ως πόνος.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η λύση για τη φαγούρα είναι η υπομονή – ιδίως όταν μιλάμε για τα παιδιά μας. Αφενός, τα δικά μας τουλάχιστον, δεν διακρίνονται για αυτή τους την αρετή, με αποτέλεσμα να ξύνουν το ερεθισμένο σημείο κάνοντας τα πράγματα χειρότερα και ανοίγοντας τον δρόμο για τις μολύνσεις. Αφετέρου, η ίδια η φαγούρα από ηλιακό έγκαυμα και τσιμπήματα μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητική ώστε να μην τα αφήσει να απολαύσουν το παιχνίδι στη φύση.

Ευτυχώς, η λύση είναι στο τσεπάκι μας – κυριολεκτικά. Το μόνο που χρειαζόμαστε για τη συντριπτική πλειοψηφία των ερεθισμών που προκαλούν φαγούρα, είναι ένα προϊόν με δραστικά συστατικά που προσφέρουν αντιισταμινική και αντικνησμώδη δράση. Τα καλύτερα της κατηγορίας, αφήνουν δροσιστική και καταπραϋντική αίσθηση στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να είναι ευχάριστα και για τα παιδιά, ενώ έχουν σύνθεση που σέβεται το ευαίσθητο δέρμα τους.

Βάσει αυτών των κριτηρίων, εμείς δεν φεύγουμε ποτέ από το σπίτι χωρίς ένα σωληνάριο ή ένα roll-on Fenistil. Από τα τσιμπήματα κουνουπιών στις βόλτες στην πόλη, μέχρι τις αλλεργίες στο βουνό και τις ύπουλες μέδουσες στην παραλία, κάθε ερεθισμός κάθε μέλους της οικογένειας υποχωρεί άμεσα χάρη στην σύνθεσή του με μηλεϊνική διμεθινδένη, ένα αντιισταμινικό με αντικνησμώδη δράση. Η υφή του, ευχάριστη και δροσερή, διεισδύει αποτελεσματικά στο δέρμα και προσφέρει ανακούφιση μέσα σε λίγα λεπτά.

Κι έτσι, μπορούμε να απολαμβάνουμε το παιχνίδι στον ήλιο χωρίς να ανησυχούμε για τίποτα!