Ιδιαίτερα ασταθής θα είναι από σήμερα, Πέμπτη (9/6) ο καιρός με τις επόμενες ημέρες -μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος- να αναμένεται να κυλήσουν με κακοκαιρία, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα καιρικά φαινόμενα να είναι πολύ έντονα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται επικίνδυνος καιρός για όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εξηγώντας ότι μετά το μεσημέρι θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες από τις οποίες θα πέφτει πολύ νερό μέσα σε λίγες ώρες.

Μιλώντας γενικότερα για τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών, ο κ. Μαρουσάκης επισήμανε ότι θα είναι οι πολλές βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι κεραυνοί προσδιορίζοντας ως πιο επικίνδυνο διάστημα από αύριο Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως εξήγησε, το κύμα κακοκαιρίας που μετατοπίζεται στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης και θα επηρεάσει τη χώρα μας συνοδεύεται από μεγάλο όγκο νερού.

Για σήμερα, Πέμπτη (9/6), «ο καιρός ξεκινάει ήπιος με ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σχηματιστούν φαινόμενα αστάθειας κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις. Το Ιόνιο θα έχει ηλιοφάνεια αλλά από τη νύχτα και μετά τα φαινόμενα θα φτάσουν και το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο», είπε ο κ. Μαρουσάκης. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή πτώση.

Αττική

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, «η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια αλλά από το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ενδέχεται να συνοδευτούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, οι καταιγίδες θα πάρουν τη σκυτάλη από την ηλιοφάνεια με ιδιαίτερη έμφαση στη Χαλκιδική, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο υδράργυρος έως και τους 27 βαθμούς Κελσίου».

«Από σήμερα το βράδυ, όμως, αρχίζει νέα κακοκαιρία. Αύριο, Παρασκευή θα είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ημέρα και έτσι θα πάμε μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος» είπε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης διευκρινίζοντας ότι κατά κανόνα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τον ηπειρωτικό κορμό ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Όσο για το πότε θα βελτιωθεί ο καιρός, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι «η αστάθεια θα αρχίσει να εκτονώνεται προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας».