Οι προτάσεις και οι έξυπνες λύσεις που σας δίνουμε θα σας βοηθήσουν να πάρετε ιδέες, να βάλετε την φαντασία και το προσωπικό σας γούστο και να μεταμορφώσετε με στυλ τον πιο χαρούμενο χώρο του σπιτιού, το παιδικό δωμάτιο. Να δημιουργήσετε για τα μικρά σας, έναν όμορφο και χαρούμενο χώρο, με ανατρεπτικά στοιχεία, που να του προκαλούν την φαντασία, αλλά και να παίρνει μηνύματα, και εμπνευσμένα ερεθίσματα μέσα από αυτόν.

Έντονο.. αλλά ποιο χρώμα;

Κάθε χρώμα στο ουράνιο τόξο είναι εκπληκτικό και εξυπηρετεί ένα ξεχωριστό σκοπό. Τα χρώματα επηρεάζουν την διάθεσή μας, δίχως πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε, αφού συνήθως μεταφράζουμε όσα βλέπουμε σε διαθέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, για αυτό και είναι σημαντικό να προσέξετε κατά την επιλογή του χρώματος που θα βάψετε τους τοίχους του δωματίου του, όχι μόνο όταν εκείνο είναι βρέφος αλλά και μεγαλώνοντας όταν θα κάνει την μετάβασή του στο παιδικό. Στην περίπτωση των παιδιών, τα χρώματα φαίνεται πως επηρεάζουν την στάση, την συμπεριφορά ακόμα και τα ενδιαφέροντά τους. Οπότε πιο χρώμα είναι το καταλληλότερο;

Κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο;

Το κόκκινο είναι διάσημο για τον συμβολισμό του πάθους, της ενεργητικότητας και του ενθουσιασμού. Ενώ είναι μια εξαιρετική επιλογή χρώματος για τον χώρο παιχνιδιού, το υπερβολικό κόκκινο χρώμα μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα επιθετικότητας, ακόμα και οργή. Όλη αυτή η ενέργεια και ο ενθουσιασμός που «πηγάζει» από το κόκκινο, μπορεί να σας δυσκολέψει να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον, δυσκολεύοντας και την διαδικασία χαλάρωσης του παιδιού.

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της περιέργειας, της απόλαυσης και της ενέργειας. Ζωντανεύει τα δωμάτια και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πορτοκαλί μεταδίδει την ενέργεια της εξωστρέφειας και της ανεξαρτησίας.

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα θεωρούνται το λουλούδι της φιλίας – αυτό πιθανώς επειδή το κίτρινο προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα ευτυχίας. Το ήπιο και ανοιχτό κίτρινο μπορεί να βοηθήσει τόσο εσάς και φυσικά το παιδί να συγκεντρωθεί καλύτερα ή ακόμα και να βελτιώσετε την μνήμη σας. Είναι σημαντικό να παραμείνετε σε ήπιους τόνους του κίτρινου και να αποφύγετε την έντονη απόχρωση, διότι μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα.