Η σχέση ανάμεσα στους παππούδες και τα εγγόνια είναι ιδιαίτερη. Ο χρόνος που περνάτε μαζί τους είναι μοναδικός, καθώς από εκεί δημιουργούνται αναμνήσεις, τις οποίες θα σκέφτονται με στοργή τα παιδιά μεγαλώνοντας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά και να κάνετε δραστηριότητες μέσα από τις οποίες διασκεδάζουν και μαθαίνουν.

Δραστηριότητες για παππούδες και εγγόνια

Όταν επιλέγετε δραστηριότητες, οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν πρέπει ποτέ να αισθάνονται την πίεση να συμμετέχουν σε πράγματα με τα οποία δεν αισθάνονται άνετα. Όχι μόνο δεν είναι ασφαλές, αλλά μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εμπειρία της δραστηριότητας. Ως εκ τούτου, όταν επιλέγετε τι να κάνετε μαζί με τα εγγόνια σας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν τον έλεγχο και ότι τα παιδιά θα διασκεδάσουν.

Μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν:

Περίπατοι στην παραλία

Από το χτίσιμο κάστρων από άμμο μέχρι την αναζήτηση κοχυλιών ή το πιτσίλισμα στα κύματα, μια μέρα στην παραλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσουν ο παππούς, η γιαγιά και τα παιδιά, περνώντας ποιοτικό χρόνο. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ώρες σας εκεί για να μάθετε στο παιδί νέα πράγματα, να διασκεδάσετε και να εκτονωθείτε.

Έτσι όχι μόνο θα περάσετε όμορφα αλλά θα βοηθήσετε τα παιδιά να εκτονώσουν την ένταση και έπειτα να κοιμηθούν πολύ πιο εύκολα.

Δείτε παρέα τις πεταλούδες

Εκεί που φυτρώνουν λουλούδια, σίγουρα θα ακολουθήσουν και οι πεταλούδες. Και πηγαίνοντας τα παιδιά σε ένα χωράφι με αγριολούλουδα ή απλώς αν περιπλανηθείτε μαζί τους στην πίσω αυλή, μπορείτε εύκολα να συναντήσετε πεταλούδες και να τις παρακολουθήσετε καθώς πετούν από λουλούδι σε λουλούδι.

Μόλις τις βρείτε μπορείτε να δοκιμάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες. Στη συνέχεια, αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να μετατραπούν σε μικρά έργα τέχνης, παροτρύνοντας το παιδί να τις σχεδιάσει και να τις ζωγραφίσει.

Φτιάξτε ένα μικρό κήπο

Τα παιδιά λατρεύουν να σκάβουν στο χώμα. Πιθανόν να θέλουν να τρώνε και περισσότερα φρούτα και λαχανικά αν συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Ως εκ τούτου, οι παππούδες και τα νήπια μπορούν να φυτέψουν έναν κήπο μαζί και να απολαύσουν τους καρπούς της συγκομιδής τους όταν έρθει η ώρα.

Μερικά εύκολα φρούτα και λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε μαζί, περιλαμβάνουν τα ραπανάκια, το κολοκύθι, τα φασόλια, τον αρακά και τα καρότα. Και φυσικά, εάν υπάρχουν συγκεκριμένα που απολαμβάνουν τα νήπια, όπως ντομάτες, πατάτες, καλαμπόκι, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα συμπεριλάβετε και αυτά.