Γνωστά είναι τα οφέλη της κατανάλωσης καφεΐνης, από έναν πιο γρήγορο μεταβολισμό ή την βελτιωμένη διάθεση έως και την ενισχυμένη δυνατότητα συγκέντρωσης. Εκτός αυτών πολλά είναι τα ερευνητικά δεδομένα που υποστηρίζουν ότι η καθημερινή συνήθεια του καφέ, ενισχύει τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά, μειώνοντας τον κίνδυνο πολλών παθήσεων από διαβήτη τύπου 2 και νόσο του Πάρκινσον έως και καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

Πώς θα κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό;

Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη από το αγαπημένο σας φλιτζάνι καφέ, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα:

*Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν τον καφέ

Η έρευνα έχει δείξει ότι αν και η καφεΐνη είναι διουρητικό (που σημαίνει ότι προκαλεί απώλεια υγρών), το σώμα σας μπορεί να προσαρμοστεί σε μια συνεπή πρόσληψη καφεΐνης, η οποία αναιρεί την αφυδατική δράση.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν τη μέρα τους με καφέ, διαπιστώνουν ότι δεν πίνουν αρκετό νερό κατά την διάρκειά της. Για να μην «πέσετε» κι εσείς σε αυτήν την παγίδα δοκιμάστε μόλις ξυπνήσετε ή πριν πιειτε το πρώτο φλυτζάνι καφέ, να πιείτε ένα ποτήρι νερό που θα σας ενυδατώσει και θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε πιο γρήγορα.

*Κόψτε ένα κουταλάκι ζάχαρης

Η American Heart Association συνιστά ημερήσιο όριο έξι κουταλιών της σούπας ζάχαρης ανά ημέρα για τις γυναίκες, πράγμα που δεν αφήνει περιθώριο για πολύ.. γλυκό καφέ. Αντί να το ρίξετε από ένα μεγαλύτερο δοχείο, χρησιμοποιήστε πακέτα ή ένα κουτάλι μέτρησης για να παρακολουθείτε την πρόσληψη σας.

Και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα πακέτο ή ένα κουταλάκι του γλυκού. Στην περίπτωση που τον προτιμάτε με κρέμα, ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε την επιπλέον ζάχαρη.

*Προσθέστε κανέλα

Ένα από τα καλύτερα κόλπα για να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης είναι να προσθέσετε «γλυκά» καρυκεύματα, όπως η κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο ή και το γαρίφαλο. Εκτός από την ενίσχυση της γεύσης και του αρώματος, τα μπαχαρικά αυξάνουν σημαντικά την αντιοξειδωτική πρόσληψη.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε ένα συνδυασμό καρυκευμάτων, όπως μπαχαρικά κολοκύθας ή μηλόπιτας, ή να πασπαλίσετε με ακατέργαστη σκόνη κακάου, ένα άλλο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά πρόσθετο.