Ένα επτάχρονο αγόρι δεν δίστασε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον συμμαθητή του που πνιγόταν, καθώς όπως είπε είχε μάθει πως να τον βοηθήσει βλέποντας τη σειρά «The Good Doctor» Ο David Diaz Jr., μαθητής της δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου Woodrow Wilson στο Μπιγκχάμπτον της Νέας Υόρκης, χαρακτηρίστηκε τοπικός ήρωας, μετά τη γενναία πράξη του.

Ο επτάχρονος ανέλαβε δράση όταν παρατήρησε ότι ένας από τους φίλους του, ο DeAndre, είχε σταματήσει να αναπνέει, αφού ένα κομμάτι πίτσα είχε κολλήσει στο λαιμό του κατά τη διάρκεια του γεύματος. Χωρίς δισταγμό, έτρεξε προς τον DeAndre για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και άρχισε να εφαρμόζει τη μέθοδο Heimlich, που χρησιμοποιείται όταν κάποιος πνίγεται.

Η μέθοδος Heimlich

Πρόκειται για τον χειρισμό που σκέφτηκε ο Henry Heimlich, ένας Αμερικανός θωρακοχειρουργός που, αφού έμαθε πως εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πνιγμό από ξένο σώμα, σκέφτηκε έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσει τον αέρα που είναι παγιδευμένος στους πνεύμονες και να απομακρύνει το αντικείμενο που φράζει τον αεραγωγό του θύματος.

Ο μικρός αποκάλυψε ότι έμαθε πώς να το κάνει, αφού παρακολούθησε μερικά επεισόδια της σειράς «The Good Doctor». Αν και οι καθηγητές ήταν κοντά, ο νεαρός, που καθόταν απέναντι από τον μαθητή, δήλωσε στο «Fox News» ότι αποφάσισε να εμπλακεί, αφού παρατήρησε ότι ήταν αυτός που βρισκόταν πιο κοντά στον συμμαθητή του.

Η βράβευση

Η Kristin Korba, δασκάλα της δευτέρας τάξης του σχολείου, εξήγησε ότι ο David Jr. της είπε ότι είχε δει γιατρούς να εκτελούν το Heimlich στη σειρά και αποφάσισε να το θυμηθεί επειδή φαινόταν κάτι σημαντικό.

Οι γρήγορες ενέργειες του David έσωσαν, τελικά, τη ζωή του μικρού αγοριού και η γενναιότητά του βραβεύτηκε από τον γερουσιαστή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Fred Akshar, ο οποίος του απένειμε βραβείο επαίνου της Γερουσίας της Νέας Υόρκης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Όσο για το τι επάγγελμα θέλει να ακολουθήσει όταν μεγαλώσει, όπως λέει ο μικρός, «μάλλον θα ήθελα να γίνω παίκτης του μπάσκετ».

Δείτε οδηγίες πρώτων βοηθειών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης