Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των μετεωρολόγων, σχετικά με την έλευση του καύσωνα ή όχι, καθώς όπως φάνηκε τα επιστημονικά μοντέλα διαψεύστηκαν.

Αν και υπήρχε προειδοποίηση για 40άρια στο θερμόμετρο τις προηγούμενες ημέρες, η θερμοκρασία δεν σημείωσε τέτοια άνοδο, μένοντας στα συνήθη για την εποχή επίπεδα.

Πρόβλεψη Αρναούτογλου για 40άρια

Σε μια πρόβλεψη για τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες ημέρες προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, δημοσίευσε ένα μετεώγραμμα στο facebook με την εξέλιξη των θερμοκρασιών για το επόμενο 10ήμερο στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμη τους 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι ο υδράργυρος θα φτάσει στους 37 με 38 βαθμούς στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, από την Παρασκευή 22/7 έως και την Τρίτη 26/7. 

Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως στις κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα, στα δυτικά πεδινά αλλά και στο κέντρο των μεγάλων πόλεων η θερμοκρασία θα ανέβει περαιτέρω, με αποτέλεσμα τα θερμόμετρα να καταγράψουν και 40άρια.

Αντίθετα στα ορεινά, στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη αλλά και στις παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.