Μια ακόμα ζεστή μέρα θα βιώσουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα, όπως επιβεβαιώνει και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος, από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει.

Θυμίζουμε ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν σημάνει συναγερμό και για τον κίνδυνο πυρκαγιών, με μια σειρά μέτωπα να είναι ανοιχτά από τον Έβρο μέχρι στη Λέσβο και την Ηλεία.

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος του Open σημειώνει ότι οι θερμοκρασίες για σήμερα θα είναι υψηλές, αλλά φυσιολογικές για την εποχή που διανύουμε.

Οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική παραμένουν και σήμερα πάνω από τη χώρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 36-38 βαθμούς στα περισσότερα σημεία. Η σημερινή μέρα θα κυλήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ τοπικές συννεφιές αναμένονται μόνο στους ορεινούς όγκους της χώρας.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ, ενώ αντίστοιχα στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ.

Δείτε live τις θερμοκρασίες που επικρατούν

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται στους 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια, με τοπικές συννεφιές, χωρίς όμως πιθανότητα βροχής, στην ορεινή ζώνη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς στο εσωτερικό της πόλης.

Σε άλλες περιοχές της χώρας

Σε ό, τι αφορά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και εκεί θα έχουμε ηλιοφάνεια. Αναμένονται, ωστόσο, τοπικές συννεφιές και ίσως τοπικές βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 35 βαθμούς

Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες στους 32-33 βαθμούς λόγω και του βοριά που πνέει στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Την Πέμπτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείονται καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας.