Κάθε φορά που τα κυνηγάμε στην παραλία (και το τρέξιμο στην άμμο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση), κάθε φορά που προσπαθούμε να τα κρατήσουμε ασφαλή στο νερό, κι όποτε η εκατομμυριοστή ερώτησή τους διακόπτει τον ήχο των κυμάτων, σκεφτόμαστε το ίδιο. Όσο κουραστική και αν είναι μια μέρα στη θάλασσα με τα παιδιά, αποτελεί και το καλύτερο υλικό για τις πιο πολύτιμες οικογενειακές μας αναμνήσεις.

Επειδή, όμως, πολύτιμες είναι και οι λίγες στιγμές χαλάρωσης που καταφέρνουμε να ξεκλέψουμε σε μια καθημερινότητα γεμάτη τρέξιμο, φροντίζουμε η τσάντα θαλάσσης να περιέχει πάντα και τον… εξοπλισμό που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα και χαρούμενα. Κι όσο και αν αγαπούν τα κουβαδάκια, τίποτα δεν μπορεί να νικήσει ένα καλογραμμένο βιβλίο.

Ποια είναι εκείνα που θα καταφέρουν να κρατήσουν το σασπένς στα ύψη, ώστε να μην μπορεί να τα αφήσει από τα χέρια του; Επιλέξαμε πέντε συναρπαστικές επιλογές από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε παιδικά βιβλία, που δεν θα απογοητεύσουν κανένα πιτσιρίκι, για να διαλέξετε το κατάλληλο για τα δικά σας παιδιά.

Dog Man 5: Ο Άρχοντας των Ψύλλων, Dan Pilkey

Η σειρά φαινόμενο επέστρεψε με ένα ακόμη ξεκαρδιστικό βιβλίο, γεμάτο τρυφερότητα, χιούμορ και σημαντικά μηνύματα. Αν το μικρό σας έχει ήδη λατρέψει τις περιπέτειες του Ντόγκμαν, θα τρελαθεί από τη χαρά του μαθαίνοντας ότι έχει στη διάθεσή του 264 νέες σελίδες για ξεκοκάλισμα. Ακόμη, όμως και αν είναι η πρώτη του γνωριμία με τον ήρωα, δεν θα δυσκολευτεί να παρακολουθήσει την υπόθεση. Η συμβουλή μας; Όταν τελειώσει την ανάγνωση, διαβάστε το κι εσείς. Θα μας ευχαριστείτε.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΠΙΤΙ Ή ΕΒΑΛΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ;

Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και οι συνέπειες σκληρές, εμφανίζονται απρόσμενοι ήρωες.

– Μπορείς να αλλάξεις, μπαμπά.

Όταν μια νέα συμμορία κακούργων τρομοκρατεί την πόλη, ο Ντόγκμαν αναλαμβάνει δράση – και αυτή τη φορά, δεν είναι μόνος του: έχει στο πλευρό του ένα γλυκό γατάκι και ένα τρομερό ρομπότ. Οι ήρωές μας πρέπει να σώσουν την πόλη ενώνοντας δυνάμεις με έναν απρόσμενο σύμμαχο: τον Πίτι, τον πιο μοχθηρό γάτο του κόσμου. Θα καταφέρει όμως ο εκδικητικός Πίτι να απαρνηθεί τo έγκλημα και να πορευτεί στον δρόμο της αρετής;

Αγοράστε το.

Μια Υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ 30: Οι Απαγωγείς Στέλνουν Χαιρετίσματα, Jurgen Banscherus

Ένα… βίπερ για παιδιά, πλημμυρισμένο από μυστήριο, χιούμορ και δράση, με επίδραση σχεδόν εθιστική, το νέο βιβλίο του Jurgen Banscherus ανταποκρίνεται στη φήμη της σειράς με τις περιπέτειες του Ντετέκτιβ Κλουζ. Μην ξαφνιαστείτε αν το παιδί φτάσει στην τελευταία σελίδα μέσα σε μια μέρα – και προετοιμαστείτε κατάλληλα επιλέγοντας κι άλλες ιστορίες του μικρού ντετέκτιβ που δεν έχει διαβάσει ακόμη.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Ο Κλουζ αναλαμβάνει μια υπόθεση που δεν την περίμενε: η σούπερ έξυπνη Μαρί χρειάζεται τη βοήθειά του! Εδώ κι εβδομάδες έχει αντιληφθεί ότι την ακολουθεί παντού ένα μυστηριώδες βανάκι. Ο Κλουζ δυσκολεύεται να πιστέψει ότι η Μαρί δεν έχει ιδέα τι θέλουν απ’ αυτήν οι περίεργοι τύποι που την παρακολουθούν. Παρ’ όλα αυτά δε διστάζει στιγμή· αρχίζει αμέσως την έρευνα. Κι όταν ξαφνικά μια απαγωγή συμβαίνει μπροστά στα μάτια του και η Μαρί μένει μ’ ένα εκβιαστικό γράμμα στα χέρια της, η υπόθεση αποκτά αναπάντεχο ενδιαφέρον.

Αγοράστε το.

Χαρούμενες Διακοπές για Παιδιά που Έχουν Τελειώσει την Α΄ Δημοτικού, Ρένα Καρθαίου

Σου θυμίζει κάτι; Το καλοκαιρινό βιβλίο δραστηριοτήτων της Ρένας Καρθαίου έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μαθητών κρατώντας κι εμάς τους ίδιους απασχολημένους στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών μας. Το περιεχόμενό του έχει φυσικά αναμορφωθεί και προσαρμοστεί στις όποιες αλλαγές μεσολάβησαν, όμως εξακολουθεί να διασκεδάζει τα παιδιά, ενώ παράλληλα τους υπενθυμίζει την ύλη της περασμένης χρονιάς.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Επιτέλους! Τα σχολεία έκλεισαν, το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές άρχισαν. Χαρούμενες διακοπές σημαίνει ξεκούραση, μπάνια, περίπατοι στη φύση, παρέες… Σημαίνει όμως και ήσυχα μεσημέρια παρέα με ένα βιβλίο που έχει απ’ όλα: σπαζοκεφαλιές, ιστορίες, παιχνίδια, σταυρόλεξα, μαθηματικά! Με άλλα λόγια, μια ευκαιρία για επανάληψη με τον πιο ευχάριστο τρόπο όσων μάθαμε τον χειμώνα! Τα βιβλία της σειράς «Χαρούμενες Διακοπές» αναμορφώθηκαν και προσαρμόστηκαν για να κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά που θέλουν να παίξουν επαναλαμβάνοντας την ύλη του σχολείου, αλλά και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Αγοράστε το.

Στυβοκεφαλιές για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού

Για τα παιδιά που αγαπούν τις διανοητικές προκλήσεις, ένα βιβλίο με σπαζοκεφαλιές είναι πάντα ιδανική επιλογή. Και το συγκεκριμένο θα τα κάνει να στύψουν το μυαλό τους για να βρουν τη λύση, κρατώντας τα ήρεμα και χαρούμενα στην άμμο.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Οι Στυβοκεφαλιές είναι μια σειρά βιβλίων ευχάριστων και διασκεδαστικών, που κρατούν συντροφιά στα παιδιά όλες τις ώρες. Περιέχουν κουίζ, λαβύρινθους, παιχνίδια παρατηρητικότητας, παιχνίδια λογικής, ασκήσεις ζωγραφικής και πολλά άλλα.

Αγοράστε το.

Μικροί Κύριοι Διακοπές 6: Ανακατωσούρα Στη Θάλασσα, Roger Hargreaves

Άλλο μια σειρά που διαβάζαμε και οι ίδιοι ως παιδιά, οι Μικροί Ήρωες και Μικρές Κυρίες διατηρούν την φρεσκάδα τους, πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου. Το ευχάριστο περιεχόμενο και το μικρό τους μέγεθος κάνει τα θρυλικά βιβλία του Hargreaves ιδανικά για εξορμήσεις στην παραλία, ενώ πάντα υπάρχει μια ακόμη διασκεδαστική ιστορία για την επόμενη φορά.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Η κυρία Ανακατωσούρα είναι διακοπές στη Θαλασσούπολη. Και, όπως πάντα, αρχίζει να προκαλεί προβλήματα σε όλους… Κάποιος όμως αποφάσισε να της δώσει ένα καλό μάθημα… Ποιος ήταν αυτός και πώς τα κατάφερε;

Αγοράστε το.

Διαλέξατε το ιδανικό βιβλίο για το μικρό σας; Πριν ολοκληρώσετε την παραγγελία σας βεβαιωθείτε ότι ρίξατε μια καλή ματιά και στις (εξαιρετικές) εκπτώσεις του SHOPFLIX.gr σε κάθε κατηγορία προϊόντων, που αγγίζουν ακόμη και το 80%. Κι αν οι διακοπές σας ξεκινούν άμεσα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: η πλατφόρμα θα τηρήσει ευλαβικά την ημερομηνία παράδοσης που θα δείτε κατά την υποβολή της παραγγελίας σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, ώστε οι αγορές σας να βρουν μια θέση στη βαλίτσα σας.