Σίγουρα, διαμορφώνετε το βρεφικό δωμάτιο έχοντας κατά νου το μωρό σας. Καθώς όμως, φαντάζεστε το δωμάτιο του και θέλετε να είναι τόσο γλυκό και αξιολάτρευτο όσο και εκείνο, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και την μαμά ή ακόμα και τον μπαμπά στην εικόνα.

Βρεφικό άνετο και λειτουργικό

Ειδικά την περίπτωση της μαμάς, καθώς περνάτε πολύ χρόνο ειδικά τον πρώτο καιρό, που θα υποδεχθείτε το μωράκι σας. Κι ενώ σίγουρα θέλετε να είναι χαριτωμένο, διασκεδαστικό και λειτουργικό για το μωρό είναι εξίσου σημαντικό να είναι άνετο και εύκολο και για εσάς.

Για ένα βρεφικό δωμάτιο που θα είναι άνετο και λειτουργικό και για τους δυο σας, μπορείτε να δοκιμάσετε:

Δημιουργήστε την γωνία της μαμάς

Ενώ σίγουρα πολλά θα είναι τα αντικείμενα που θα προορίζονται για το μωρό σας, όπως η κούνια και η αλλαξιέρα του, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε την δική σας γωνία – σταθμό. Τα μοναδικά έπιπλα που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό τραπεζάκι και μια μικρή λάμπα.

Στο πλαϊνό μικρό τραπεζάκι, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα όσα χρειάζεστε αλλά δεν θα μπορείτε να σηκωθείτε για να πιάσετε από κάπου αλλού, καθώς κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας. Η λάμπα θα σας δίνει αρκετό φως για να βλέπετε μεταξύ των κύκλων σίτισης και ύπνου του παιδιού.

Διακόσμηση που να «αγαπά» την μέση σας

Κρατήστε κατά νου την μέση σας και παρατηρήστε αν πονάει από το κράτημα του μωρού σας. Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έπιπλα, που το ύψος τους θα μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και να είναι κατάλληλο με τις δικές σας κινήσεις ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

Αυτό ισχύει τόσο για την κούνια του, που θα πρέπει να το αφήνετε για να κοιμηθεί και να το σηκώνεται όταν ξυπνάει, αλλά και για την αλλαξιέρα του, όπου θα το αλλάζετε και θα το ετοιμάζεται μετά το μπάνιο του.

Κατάλληλοι χώροι για τα κατάλληλα έπιπλα

Μόλις βρείτε τα έπιπλα της επιλογής σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε που πρέπει να εγκατασταθούν ώστε να είναι λειτουργικά και να σας εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Τοποθετήστε τα μακρυά από πόρτες ή ντουλάπια που ανοίγουν.