Μόλις το μωρό σας αρχίσει να κινείται, μπουσουλώντας και έπειτα κάνοντας τα πρώτα του βήματα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι αυξάνονται και οι κίνδυνοι για μικρά ατυχήματα. Η σωστή διακόσμηση στο σαλόνι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι το μωρό διαθέτει ασφαλή περιοχή για εξερεύνηση και παιχνίδι.

Ασφαλές σαλόνι για το παιδί

Καθώς θα σκέφτεστε ότι το παιδί δεν θα μπει σε καλώδια, δεν θα αγγίξει εύθραυστα αντικείμενα και τυχόν δυνητικά επιβλαβή αντικείμενα, θα έχετε λιγότερη ανησυχία στην καθημερινή σας ρουτίνα. Μερικά από αυτά που θα πρέπει να προσέξετε, περιλαμβάνουν:

Πάρκο για το μωρό

Το να έχετε παιδικό πάρκο, είναι μια πολύ καλή ιδέα όταν το μωρό σας αρχίζει να κινείται λίγο. Αυτή η ασφαλής περιοχή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μαλακά παιχνίδια και βιβλία, είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές σημείο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε το μωρό σας για ένα ή δύο λεπτά όταν χρειαστεί.

Εάν θέλετε να κάνετε την περιοχή μεγαλύτερη και λιγότερο περιοριστική, μπορείτε να αγοράσετε επεκτάσιμες πύλες μωρών που μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο φράγμα. Σε αυτήν την ασφαλή περιοχή μπορείτε να προσθέσετε αφρώδη στρώματα και παιχνίδια.

Εύθραυστα στο ντουλάπι

Οποιαδήποτε εύθραυστα είδη ή τοξικά προϊόντα πρέπει σίγουρα να είναι κλειδωμένα μακριά από το μωρό ενώ μπορείτε να βρείτε ειδικές κλειδαριές ντουλαπιών που μπορούν να προσαρμοστούν στα έπιπλα. Αυτές οι κλειδαριές θα είναι πολύ βολικές αν έχετε έπιπλα με πολλά συρτάρια ή ντουλάπια.

To παιδί θα θέλει να εξερευνήσει και να δει όλα όσα υπάρχουν στα ντουλάπια παίζοντας, για αυτό είναι σημαντικό να είναι κλειδωμένα.

Καλύψτε τις γωνίες

Οι αιχμηρές γωνίες στα τραπεζάκια του καφέ μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα και αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σίγουρα θα θελήσετε να κάνετε μια περιήγηση στο χώρο του καθιστικού σας και να ελέγξετε για τυχόν αιχμηρές γωνίες στα έπιπλά σας.

Τα γυάλινα τραπέζια καφέ ίσως χρειαστεί να αποθηκευτούν στην αποθήκη, μέχρι το μωρό σας να μεγαλώσει για λίγο.