Οι εποχές που η αγορά σχολικών ειδών περιοριζόταν σε τετράδια, στυλό και σακίδια πλάτης έχουν περάσει προ πολλού. Πράγμα απολύτως λογικό, από τη στιγμή που στο internet μια ολόκληρη θάλασσα πληροφοριών περιμένει τους επιμελείς μαθητές για να τους βοηθήσει να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, αλλά και να συλλέξουν το απαραίτητο υλικό για εμπεριστατωμένες εργασίες. Με άλλα λόγια, ένα laptop υψηλών προδιαγραφών τους είναι απολύτως απαραίτητο.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε μεγάλα έξοδα για τους γονείς, που μπορούν να εντοπίσουν στην αγορά μια μεγάλη γκάμα φορητών υπολογιστών με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Για παράδειγμα, στο SHOPFLIX.gr, μια τεράστια ποικιλία από laptop τελευταίας τεχνολογίας διατίθεται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, ενώ αν βιαστείτε να αγοράσετε το ιδανικό laptop για το παιδί σας μέχρι και τις 31/8, θα μπορέσετε να επωφεληθείτε και από τις θερινές εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 80%.

Ταυτόχρονα, η αξιοπιστία των παραδόσεων της πλατφόρμας εξασφαλίζει ότι θα παραλάβετε το νέο του laptop στην ακριβή ημερομηνία που θα δείτε κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεται, ώστε να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά με όλα τα απαραίτητα για την πρόοδό του.

Από την πλευρά μας, ξεχωρίσαμε ορισμένες από τις καλύτερες επιλογές για διαφορετικούς τύπους χρήσης ώστε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τον κατάλληλο φορητό υπολογιστή. Και αν μπορούμε να σας δώσουμε μια συμβουλή, προτείνουμε να λάβετε υπόψη σας όχι μόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες του παιδιού σας, αλλά και τις προτιμήσεις του σε επίπεδο ψυχαγωγίας. Ναι, μεταξύ άλλων αναφερόμαστε και στο gaming, μέσα από το οποίο εκτός των άλλων ακονίζει και τις ψηφιακές του δεξιότητες.

Laptop για… surfers

Χρειάζεται κάτι για να διαβάζει, να παρακολουθεί ταινίες και βίντεο – άντε και για να τσεκάρει τα social media. Θα του το προσφέρετε, και μάλιστα σε τιμή που θα σας ενθουσιάσει.

Laptop HP 15s-eq1010nv 15.6″ FHD Athlon-3050U/4GB/128GB SSD/W10 S

Χορταστική οθόνη 15,6” που δεν θα το κουράζει στο διάβασμα, μπαταρία μεγάλης διάρκειας για να αντέχει στα δύσκολα και αξιόπιστη απόδοση για να μην το προδίδει ποτέ.

Ιδανικό για ελαφριά χρήση, το laptop της HP μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμη και στην πιο πολυάσχολη ημέρα χωρίς κολλήματα, ενώ διαθέτει άφθονο χώρο αποθήκευσης για τα e-books, τα βίντεο και τις φωτογραφίες του.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: AMD Athlon

Διαγώνιος Οθόνης: 15,6”

Μνήμη RAM: 4GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 128GB SSD

Κάρτα Γραφικών: AMD Radeon Graphics

Αγοράστε το από 299€.

Laptop HP 14s fq0002nv 14″ FHD Athlon-3020e/4GB/128GB Flash Storage/W10

Πανάλαφρο, για να μην το αποχωρίζεται ποτέ. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή AMD, για σταθερή απόδοση. Και με μπόλικο χώρο αποθήκευσης, ώστε κάθε αρχείο να βρίσκει τη θέση που του αναλογεί.

Το laptop της HP θα καλύψει κάθε εκπαιδευτική του ανάγκη, ενώ πέρα από την μπαταρία μεγάλης διάρκειας, μπορεί να υπερηφανεύεται και για την τεχνολογία HP Fast Charge, η οποία εξασφαλίζει απρόσκοπτη χρήση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: AMD Athlon

Διαγώνιος Οθόνης: 14”

Μνήμη RAM: 4GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 128GB

Κάρτα Γραφικών: AMD Radeon Graphics

Αγοράστε το από 299€.

Για έφηβους με απαιτήσεις

Μπορεί να μην ξημεροβραδιάζεται παίζοντας games, όμως τα χόμπι του συχνά έρχονται με τις δικές τους απαιτήσεις σε hardware. Ένα laptop ικανό να σηκώσει βαρύτερα προγράμματα χωρίς να βαριανασαίνει είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται – και δεν θα σας κοστίσει πολύ.

Laptop Chuwi Herobook Pro 14.1″ 1920X1080 IPS N4020/8GB/256GB/LPDDR4

Οικονομικά όσο και ισχυρά, τα laptop της Chuwi είναι μια αναμφίβολα value for money επιλογή. Και το Chuwi Herobook Pro είναι ίσως το ιδανικότερο για έναν μαθητή με αυξημένες ψηφιακές απαιτήσεις.

Μικρό, κομψό και γρήγορο, προσφέρει σταθερή απόδοση και ομαλή αποκωδικοποίηση βίντεο 4K για να απολαμβάνει όλο το αγαπημένο του περιεχόμενο και να πειραματίζεται ακόμη και με βαριά προγράμματα. Και χάρη στα 8GB μνήμης RAM, θα του επιτρέψει να πάρει «Άριστα» στο multi-tasking.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Intel Celeron

Διαγώνιος Οθόνης: 14,1”

Μνήμη RAM: 8GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 256GB SSD

Κάρτα Γραφικών: Intel UHD Graphics 600

Αγοράστε το από 309€.

Laptop HP 250 G8 15.6″ 1920×1080 Core i3 256 MB Ασημί

Από τις βασικές, καθημερινές εργασίες για το σχολείο και την άψογη απόδοση ψυχαγωγικού περιεχομένου, μέχρι και το gaming με ελαφρά παιχνίδια, ο HP 250 G8 είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας hi-tech μαθητής για μια άνετη καθημερινότητα.

Θα εκτιμήσει τα εξαιρετικά γραφικά Intel® UHD, την αντιθαμβωτική οθόνη 15,6” ανάλυσης Full HD που θα κρατά τα μάτια του ξεκούραστα και τη μεγάλη φορητότητα που εξασφαλίζει το πολύ χαμηλό του βάρος (μόλις 1,74 κιλά). Εκτός από τον 11ης γενιάς επεξεργαστή Intel® Core™ i3-1115G4 με τεχνολογία Intel® Hyper-Threading (4-threads) και 6MB Intel® Smart Cache που διαθέτει, είναι εξοπλισμένος και με τεχνολογία Intel® Turbo Boost 2.0 που του επιτρέπει να αυξάνει τη συχνότητα λειτουργίας του και να ανταποκρίνεται σε υψηλότερες απαιτήσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Intel Core i3

Διαγώνιος Οθόνης: 15,6”

Μνήμη RAM: 8GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 256GB SSD

Κάρτα Γραφικών: Intel UHD Graphics

Αγοράστε το από 435€.

Laptop Dell Vostro 3500 15.6″ 1920×1080 i3-1115G4 4GB 256GB Intel UHD Graphics Win10H

Ένα laptop επαγγελματικών προδιαγραφών προσγειώνεται στο μαθητικό του γραφείο, για να του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται και πολλά περισσότερα. Ο Dell Vostro 15 3500 θα ενθουσιάσει το παιδί με τα ζωντανά χρώματα και την υψηλή φωτεινότητα για άνετο διάβασμα, αλλά και με την εκπληκτική διάρκεια της μπαταρίας και τη γρήγορη φόρτιση, που μπορεί να φτάσει από το 0% στο 80% μέσα σε μια ώρα.

Τα ενσωματωμένα γραφικά Intel® Iris® Xe Graphics προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις ακόμη και στη διάρκεια του gaming, ενώ η κομψή Full HD οθόνη με τα μικρά περιθώρια εξασφαλίζει τη βέλτιστη εμπειρία θέασης περιεχομένου. Η τεχνολογία Turbo Boost είναι παρούσα κι εδώ για να ενισχύσει την απόδοση όταν είναι απαραίτητο, ενώ η κορυφαία συνδεσιμότητα του laptop της Dell θα διευκολύνει σημαντικά την εκπαιδευτική καθημερινότητά του.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Intel Core i3

Διαγώνιος Οθόνης: 15,6”

Μνήμη RAM: 4GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 256GB

Κάρτα Γραφικών: Intel UHD Graphics

Αγοράστε το από 450,11€.

Laptop Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05 14″ IPS FHD Touchscreen i5-1135G7/8GB/256GB SSD/W11

Ευέλικτο όσο και η γεμάτη φαντασία σκέψη των παιδιών, το laptop της Lenovo θα το εντυπωσιάσει από την πρώτη ματιά – και θα συνεχίσει να το κάνει χαρούμενο σε όλη τη διάρκεια της συνύπαρξής τους.

Η αναδιπλούμενη οθόνη αφής δίνει τη δυνατότητα στον έφηβο να χρησιμοποιεί τη συσκευή είτε ως laptop είτε ως tablet, ενώ αν συνδυαστεί με μια γραφίδα του επιτρέπει να εκφράσει όλη τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα του. Το φυσικό κλείστρο της web κάμερας και η δυνατότητα ξεκλειδώματος με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος, προσφέρει στους γονείς το απολύτως απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας των δεδομένων των παιδιών τους.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Intel Core i5

Διαγώνιος Οθόνης: 14”

Μνήμη RAM: 8GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 256GB SSD

Κάρτα Γραφικών: Intel Iris Xe Graphics

Αγοράστε το από 699,06€.

Για gamers που σπάνε κάθε ρεκόρ

Είπαμε, αν το παιδί σας ασχολείται με το gaming, δεν χρειάζεται να του στερήσετε το αγαπημένο του χόμπι. Εξάλλου, ένα laptop ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός gamer, είναι σε θέση να υποστηρίξει και μια σειρά από πολύτιμα, αλλά βαριά προγράμματα.

Laptop HP Omen 15-ek1001nv i7-10750H/15.6 FHD IPS 144Hz/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB/Webcam/Win10

Η επιλογή που ξεχωρίσαμε είναι το HP Omen 15-ek0002nv, με τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του που είναι ικανά να καλύψουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό παίκτη.

Ο πανίσχυρος 6πύρηνος επεξεργαστής Intel Core i7-10750H γενιάς Comet Lake (10th Gen) με βασικό ρολόι στα 2,6 GHz και ρολόι max boost έως 5 GHz, αλλά και το Ray Tracing, το «ιερό δισκοπότηρο» των γραφικών παιχνιδιών που προσομοιώνει τη φυσική συμπεριφορά του φωτός για να προσφέρει απόδοση κινηματογραφικής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο ακόμη και στα πιο έντονα οπτικά παιχνίδια, εξασφαλίζουν άψογο gameplay. Και φυσικά, είναι σε θέση να το βοηθήσουν να φέρει εις πέρας ακόμη και την πιο δύσκολη (σχολική) αποστολή.

Κύρια χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Intel Core i7

Διαγώνιος Οθόνης: 15,6”

Μνήμη RAM: 16GB

Χωρητικότητα Δίσκου: 512GB

Κάρτα Γραφικών: Intel RTX 3060

Αγοράστε το από 1359,09€.